Landgenoten in Azië en Zuid-Amerika

VoV, 29-11-2022. 10:53 uur. In Japan kon de ploeg van Celeste Plak afgelopen weekend uit twee wedstrijden één puntje bijschrijven. Zaterdag verloren ze met 3-0 van Ageo, zondag was er tegen dezelfde tegenstander een 3-2 nederlaag.

In de partij van zaterdag kreeg Himeji Victorina 18, 18 en 16 punten mee. De dag erop deden ze het een stuk beter en namen via 25-16, 18-25 en 23-25 een 1-2 voorsprong, die echter niet met winst kon worden afgesloten. Ageo pakte de vierde set met 25-20 en de beslissende vijfde met 15-10.

Celeste Plak scoorde totaal 36 keer afgelopen weekend, waarvan 16 op zaterdag. Haar team staat na 10 wedstrijden met 6 punten onderaan.

In Zuid-Korea won Thijs ter Horst met Kepco met 3-0 van de KB Stars. Setstanden 25-21, 27-25 en 25-19.  Ter Horst werd wederom de best scorende speler bij Kepco. Hij liet 23 punten noteren, waarvan 4 blokkerend. Zijn ploeg staat na 9 wedstrijden vierde, met één puntje achterstand op de nummer drie.

In Brazilië was er een 3-0 zege voor Praia Clube van Anne Buijs. Tegenstander Sao Caetano kreeg 19, 17 en 21 punten mee. Anne Buijs had in de tweede set een invalbeurt en wist 1 keer te scoren. Praia Clube staat ongeslagen met 19 punten uit 7 wedstrijden aan kop, Minas speelde een wedstrijd minder en heeft 13 punten.