Landgenoten in CEV en Challenge Cup

VoV, 15-12-2022. 6:10 uur. Gisteravond werden er Europees weer veel wedstrijden gespeeld in o.a. de CEV en Challenge Cup bij zowel de mannen als de vrouwen. Onderstaand een overzicht van de wedstrijden waar Nederlandse inbreng was.

CEV Cup-mannen: Fenerbahce vs. Piacenza eindigde in een 1-3 zege voor de Italiaanse ploeg. Via de setstanden 25-22, 23-25, 24-26 en 19-25. Piacenza had de thuiswedstrijd ook al met 3-1 gewonnen en gaat dus door naar de volgende ronde. Freek de Weyer serveerde een ace voor Piacenza bij een invalbeurt. De wedstrijd stond onder leiding van de Nederlandse scheids Marco van Zanten.

Belchatow vs. Narbonne kende na de 1-2 stand in het voordeel nog enige spanning, immers had Belchatow de eerste wedstrijd met 0-3 gewonnen en ging het nu om doorgaan (Belchatow) of golden set (Narbonne). Belchatow won de vierde set met 25-20, bracht de stand daarmee op 2-2 en pakte zo het ticket voor de volgende ronde.  De tiebreak wonnen ze daarna ook nog, met 15-11. Dick Kooy scoorde 15 keer.

Maaseik vs. Amriswil leverde Maaseik via een ruime 3-0 zege het ticket voor de volgende ronde op. Uitwonnen ze met 2-3, thuis was er gisteren een zege zonder setverlies waarbij hun gasten uit Zwitserland 15, 14 en 17 punten meekregen. De 12 om 3 aces en 39 om 20 aanvallende punten maakten het ruime verschil Steven Ottevanger scoorde 29% perfect op de servepass. Één keer ging het mis.

CEV Cup-dames: Bij Galatasaray vs. Scandicci hield de Italiaanse ploeg van Yvon Beliën de thuisploeg drie keer onder de twintig. Alleen in de derde set konden ze zelf niet aan die puntengrens komen (25-19), daarvoor en daarna werd het 17-25, 15-25 en 12-25. De Chinese Zhu Ting liet 22 punten noteren, Yvon Beliën kwam tot 11 scores, waarvan vier keer blokkerend. Haar team was met 5 om 17 blokpunten en 44 om 51 aanvallende punten de baas aan het net.

SC Schwerin besliste de wedstrijd tegen Zeleznicar uit Servië in drie sets. Hun gasten kregen 15, 21 en 21 punten mee.

Nadat SC Schwerin van Indy Baijens zich afgelopen weekend voor de Duitse bekerfinale had geplaatst werd er nu in Europees verband gespeeld. De 3-0 gaf een prima uitgangspositie voor de uitwedstrijd tegen de nummer twee van Servië. Volgens de coach van Schwerin was het beslist geen makkelijke overwinning, elke set kwam de tegenstander beter in hun spel en maakten ze het de thuisploeg steeds moeilijker. “In Servië zal het nog lastig worden” dacht hij.

Challenge Cup-mannen: Aalst leed een 2-3 nederlaag tegen Omonia uit Cyprus. Uit was met 3-1 verloren zodat dit verlies uitschakeling betekende. Met 2-1 voor in sets leek de ploeg van Robin Overbeeke een golden set te kunnen afdwingen, maar in de vierde set pakte Omonia via 22-25 het ticket voor de volgende ronde. De tiebreak daarna wonnen ze met 11-5. Overbeeke scoorde 10 keer.

Challenge Cup-dames: In Griekenland stond bij Panathinaikos vs. Nantes Maret Grothues en Marrit Jasper tegenover elkaar. De koploper van de Franse eredivisie leed een 3-1 nederlaag via de setstanden 23-25, 25-18, 25-19 en 25-17. Thuis zal er dus met 3-0 of 3-1 gewonnen moeten worden om een golden set af te dwingen. Maret Grothues scoorde 12 punten, Marrit Jasper kwam tot een totaal van 10. Met een eigen score van 61 om 43 punten was Panathinaikos een stuk trefzekerder.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV, Dick Kooy en Indy Baijens.