Vizier op volleybal

 

Loting CEV Champions League

VoV, 21-08-2020. 15:22 uur. Vandaag werd er in Luxemburg geloot voor het Europese Champions League toernooi van de 2020-2021 editie. Totaal 65 teams (36 heren en 29 dames) behoren er tot het deelnemersveld.

Bij de dames wordt in de eerste ronde bepaald welke 3 teams zich bij de 17 reeds geplaatste ploegen zullen voegen. De eerste ronde wordt eind september/ begin oktober gespeeld. De koppelingen zijn als volgt:

Met 5 poules van 4 teams krijgt het toernooi daarna een vervolg. Onderstaand de poule-indeling daarvoor.

Bij de mannen bestaat de eerste ronde uit 6 poules van 3 teams. Dit is voor het eerst dat de Europese Bond deze modus hanteert, voorheen was er het KO systeem in de voorronde. Elk team organiseert één driekamp. In die eerste ronde komt Draisma Dynamo uit in Poule C, met als tegenstanders Minsk (Wit-Rusland) en Wegiel (Polen).  Het volledige overzicht van deze ‘voorronde’ staat bovenaan.

 

De zes poulewinnaars gaan door naar de tweede kwalificatieronde, waarin uit twee poules van drie volgens dezelfde modus de poulewinnaars doorstoten naar het hoofdtoernooi, waarin net als bij de dames 20 teams uitkomen met eenzelfde verdeling van 5 poules met 4 teams. Zie de onderstaande indeling.

Onderstaand de poule-indeling van het hoofdtoernooi tot nu.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron CEV.