Louter uitzeges in Eredivisie mannen.

VoV, 06-11-2022. 6:59 uur. In de Eredivisie mannen waren er gisteren geen punten voor de thuisspelende teams. Vier keer won een bezoekende ploeg met 0-3, alleen VoCASA slaagde erin om een setje in eigen huis te houden. Bij ZvH, PDK, VCN en Taurus bleef het scorebord met de setstand op een nul staan.

SSS Barneveld vertrok met een clean sheet bij ZVH. Via de setstanden 18-25, 16-25 en 22-25 namen zij de volle buit mee naar huis. We kunnen ons voorstellen dat de opdracht vooraf eenvoudig en duidelijk was aan het SSS-team. Drie punten meenemen bij de hekkensluiter, het liefst via een 0-3 zege. Daarin slaagde de ploeg uit Barneveld dus redelijk makkelijk.

Tom Koops van SSS werd met 19 punten topscorer, Yannick Verberne van ZvH kwam tot 9 treffers, waarmee hij de meeste punten bij de thuisploeg maakte. Met 30 om 41 aanvallende punten had SSS op dit scorende onderdeel het meeste voordeel.

Lycurgus deed niet voor onder voor het SSS-resultaat. Bij hun bezoek in Huizen aan debutant PDK. Daar gingen de sets met 18-25, 21-25 en 20-25 naar de bezoekers. Dit betekende de derde zege van Lycurgus in een week tijd. Een goede generale repetitie in de aanloop naar de CEV-bekerwedstrijd tegen Calcit Kamnik uit Slovenië.

Jacob Kern werd met een dozijn punten de topscorer. Maarten Bartels, ook van Lycurgus, bleef er eentje bij hem achter. Ryan Coenen, Luuk Hofhuis (beide Lycurgus) en Marlison Kleinmoedig (PDK) kregen allemaal 10 punten achter hun naam.

Koploper SV Dynamo hield Taurus er in drie sets onder. De ploeg uit Houten moest met 21, 22 en 19 punten per set genoegen nemen. Martijn Brilhuis (Dynamo) en Steijn van de Bos (Taurus) scoorden beiden 17 keer. Dynamo had aan het net met aanvallend en blokkerend een 37 om 55 voordelige score.

Sliedrecht Sport hield VCN drie sets onder de twintig. Met 16, 18 en 15 punten kwam de thuisploeg te veel punten tekort om de derby spannend te maken. Het was voor de thuisploeg de tweede nederlaag binnen een week.

VC Limax kwam via 16-25 en 20-25 op een 0-2 voorsprong tegen VoCASA Nijmegen. De thuisploeg kon de wedstrijd naar een vierde set tillen met 25-19 setwinst in de derde set. Daarna maakten de Limburgers de wedstrijd met 22-25 uit.

Vanmiddag staat nog de wedstrijd in Ede tussen Talentteam Papendal en Orion op het programma. Ze beginnen daar om 16:00 uur.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Wout van Zoeren.