Vizier op volleybal

 

Lycurgus en VC Limax met 1-0 voor in halve finale beker

VoV, 11-02-2024. 8:21 uur. De halve finale in de nationale beker bij de heren gaat over een heenwedstrijd (gisteren) en een return (vandaag).

In Groningen stonden Lycurgus en Orion tegenover elkaar. Zo’n anderhalve week geleden bewees Orion in Groningen in de competitie de sterkste te zijn, net als ze dat waren in het overgrote deel van de laatste dozijn ontmoetingen. Titelverdediger Lycurgus is echter een echte cupfighter, die al vier keer achter elkaar de Cup mee naar Groningen kon nemen.

Na een paar trainingen achtte de technische staf van Lycurgus het goed om nieuweling Kay van Dijk te laten starten.

In de eerste set werd al vrij snel duidelijk dat Nova Tech Lycurgus de zaken prima op orde had en veel beter functioneerde dan afgelopen woensdag in de met 3-2 verloren thuiswedstrijd tegen Draisma Dynamo. Er was veel meer servedruk en dat genereerde meer controle in de wedstrijd. Blokkerend was Nova Tech Lycurgus ook de hele wedstrijd de betere.  Dat resulteerde in de volgende setstanden 25-23, 16-25, 25-22 en 25-22.

Cole Gillis werd topscorer werd met 23 punten. Vandaag zijn twee gewonnen sets voor Lycurgus genoeg om het finaleticket op naam te krijgen. Om 16.00 uur in de SaZa sporthal in Doetinchem wordt de return aangefloten.

In de andere halve finale gaf VC Limax thuisploeg Sliedrecht Sport geen schijn van kans. In drie sets (11-25, 21-25 en 15-25) verzekerden zij zich van de beste uitgangspositie voor de return vandaag. Alleen in de tweede set kon Sliedrecht tot aan 20-21 bijblijven, daarna moesten ze afhaken. Net als in de andere sets al veel eerder gebeurde.

VC Limax heeft dus ook aan twee sets voldoende voor de finale.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto website Lycurgus.