Vizier op volleybal

 

Lycurgus heeft de voorbereiding rond

VoV, 26-07-2018. 8:35 uur. De voorbereiding op het nieuwe seizoen van Abiant Lycurgus is rond. Het zwaartepunt van de voorbereiding ligt in Portugal, waar deelgenomen wordt aan een groot internationaal toernooi in Lissabon. Op uitnodiging van Benfica is de selectie en staf vijf dagen te gast in de Portugese hoofdstad.

De eerste training is gepland op donderdag 16 augustus om 14.00 uur in het Alfa – college Sportcentrum. De wedstrijd om de Supercup tegen bekerwinnaar Taurus is zaterdagavond 29 september om 20.00 uur in hetzelfde Alfa – college Sportcentrum. De voorbereiding begint met de inmiddels traditionele tour door de regio. Het doel hiervan is divers. Het inspireren van jeugd, het delen van kennis aan trainers middels een lezing en als landskampioen maatschappelijk zichtbaar zijn.

Het gaat om de volgende vier wedstrijden:

Zaterdag 01-09:  HEERENVEEN, vs Draisma Dynamo, tijdstip nog niet bekend

Vrijdag  07-09:  UITHUIZEN, vs Haasrode Leuven, 20.00 uur

Zaterdag 08-09: KOLLUM, vs Haasrode Leuven, 17.00 uur

Zondag 0909: EMMEN. vs Haasrode Leuven, 16.00 uur.

Het weekend erna staat in België een drieluik tegen Haasrode Leuven, de nummer vijf van vorig seizoen in de Belgische EuroMillions League, gepland. Op vrijdag 14, zaterdag 15 en zondag 16 september wordt in Leuven gespeeld. Het tijdstip van deze duels is nog niet bekend.

Op maandag 17 september begint de trainingsstage in Lissabon. Hier worden minimaal drie en wellicht vier wedstrijden gespeeld. Daarnaast wordt er dagelijks getraind. In deze vijfdaagse wordt een belangrijke basis gelegd richting de start van het seizoen. Tegenstanders zijn onder andere de nummer twee van Portugal, Benfica, en Monza, de nummer tien uit de Italiaanse Serie A1 van vorig seizoen. Met Benfica is al een aantal jaren contact. Het is een compliment voor Abiant Lycurgus om nu uitgenodigd te worden.

Vervolgens gaat Abiant Lycurgus op zaterdag 22 en zondag 23 september naar een internationaal toernooi in Lüneburg. De deelnemers zijn Panasonic Panthers uit Japan, KPS Stocznia Szczecin uit Polen, vorig jaar twaalfde in de Plusliga en de organiserende club SVG Lüneburg. De Duitsers waren afgelopen seizoen zevende in de Bundesliga.

Op 29 september wordt met de Supercup gestreden om de eerste prijs van het seizoen. Een week later begint de competitie.

gh @ VoV, bron website Abiant Lycurgus door Theo Sikkema. Archieffoto CEV.