Vizier op volleybal

 

Samsun: Hoofdtoernooi Boermans/Haanappel

VoV, 26-07-2018. 20:13 uur. Het beachduo Stephan Boermans en Casper Haanappel was voor hun eerste (?) internationale beachtoernooi naar Samsun in Turkije gereisd. Daar namen ze deel aan een FIVB One Star World Tour toernooi. In Nederland zijn ze inmiddels vaste deelnemers aan het Eredivisie circuit, waarin de twaalf beste teams elkaar nagenoeg elke week ergens in ons land treffen.

Nadat dit nieuwe duo op 06-05 eerste werd in de Eerste Divisie en de week erop eerste in de Topdivisie komen ze sedert 19-05 uit in de Eredivisie Beachvolleybal. Hun debuut was in Zutphen en daar stonden ze meteen op het één na hoogste trede van het ereschavotje. Het duurde tot het weekend van 8 juli voordat ze op de hoogste trede mochten plaatsnemen, dat was in Zaandam. En dus nu, tweeënhalve maand na hun winst in de Eerste Divisie spelen ze kwalificatiewedstrijd om tot het hoofdtoernooi van het FIVB One Star toernooi in Samsun te worden toegelaten. Het gaat soms snel.

Boermans / Haanappel speelden in de eerste ronde van de kwalificaties tegen een duo uit Japan, tegen Hidehiko Nishizawa / Toshiharu Kojima, met hun 37 en 35 jaar twee routiniers. Dat was het enigste duel, de zeven andere duo’s gingen met een bye door naar de tweede ronde. En dat deden Boermans / Haanappel ook. De Nederlanders hielden de Japanners op afstand, twee keer. Met 21-13 en 21-15 haalden zij de volgende ronde. Florian Ertl / Simon Baldauf waren vervolgens de laatste te nemen hindernis naar het hoofdtoernooi.

Om 16:00 uur werd er aangefloten. De eerste set was nipt voor de Nederlanders, met 21-23, de tweede werd redelijk ruim verloren. Met 21-15. Deelname aan het hoofdtoernooi hing af van de tiebreak. Gelukkig voor de Nederlanders hadden ze de langste adem, met twee punten verschil (13-15) ging de winst naar heen en debuteren ze morgen in het hoofdtoernooi van een FIVB One Star World Tour toernooi.

Bij de dames is het duo Julia Wouters / Pleun Ypma rechtstreeks tot het hoofdtoernooi toegelaten. Ze staan als 6de op de toernooi ranking. Zij komen morgen in actie.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.