Vizier op volleybal

 

Lycurgus verlengt contracten van vijf spelers

VoV, 17-05-2019. 8:45 uur.  Sam Gortzak, Geoffrey van Gent, Frits van Gestel, Erik van der Schaaf en Hossein Ghanbari spelen ook volgend seizoen voor Abiant Lycurgus. Met deze vijf spelers is een overeenkomst gesloten voor één seizoen. Niels de Vries vertrekt en met Sander Scheper is de club nog in gesprek.

Vorige week werd al bekend dat Dennis Borst voor twee jaar heeft bijgetekend. Met de doorlopende contracten van Stijn Held en Steven Ottevanger liggen voor volgend seizoen inmiddels acht spelers vast. Van der Schaaf werd vorig seizoen gehaald als libero. Door blessures van anderen kwam hij pas in de loop van december als libero in actie. Volgend seizoen krijgt dit geen vervolg. Van der Schaaf gaat zich weer richten op de passer / loper rol. Ottevanger schuift door en wordt de eerste libero.

Van de vijf heeft Gortzak de langste staat van dienst. De 24-jarige spelverdeler gaat aan zijn vijfde seizoen in Groningse dienst beginnen. Van Gestel is sinds de zomer van 2017 bij Abiant Lycurgus en tekent voor een derde seizoen. Van Gent, Van der Schaaf en Ghanbari spelen sinds vorige zomer voor de drievoudig landskampioen.

De technische staf is momenteel druk bezig om te kijken naar goede vervangers voor Wytze Kooistra, Auke van de Kamp en Niels de Vries. Uitgangspunt is om de selectie voor het seizoen 2019/2020 uit minimaal twaalf spelers te laten bestaan.

gh @ VoV, bron website Abiant Lycurgus. Door Theo Sikkema. Foto Jan van den Noort.