Vizier op volleybal

 

Successen geven Wevo ’70 nieuw elan

VoV, 17-05-2019. 7:00 uur. Met sportief en bestuurlijk succes gaat Wevo’70 het 50-jarig bestaan tegemoet. Dat was woensdagavond de conclusie tijdens de jaarvergadering van de Weerselose volleybalvereniging. Alleen al het feit dat de zaal in sporthal ’t Trefpunt uitpuilde, een heel verschil met de jaren ervoor, tekende het nieuwe elan binnen de club.

Het afgelopen jaar werd het bestuur op peil gebracht, met de toevoeging van Carin Ganzeboom namens de recreanten, Daniek Scholten namens de technische commissie en Daniël van Broeck en Richard Snoek als algemene bestuursleden.

Tevens weer een volwaardige technische commissie geformeerd. „Het feit dat we afgelopen seizoen 21 plekken in commissies hebben kunnen invullen, zegt veel over de nieuwe dynamiek binnen de vereniging”, zei bestuurslid Johan Koopmans. Maar hij voegde er ook een waarschuwing aan toe. „Die 21 plekken worden wel ingevuld door 12 personen. Veel dubbelfuncties, dus we hebben nog wel meer mensen nodig die iets willen doen.”

Beachvolleybalveld:  Zorgen waren er ook over het uitblijven van een beachvolleybalveld, nadat het oude veld bijna twee jaar geleden plaats moest maken in verband met de renovatie van het dorpshart. Er is een plek en er is geld en mankracht om het te realiseren maar het verwerven van de grond van de gemeente, die akkoord is met de locatie, wil niet echt vlotten, liet de commissie die zich hier mee bezighoudt weten.

Sportieve successen:  Het bestuurlijke elan werd geholpen door sportieve successen. Vier teams werden kampioen, waaronder het eerste mannenteam, dat naar de promotieklasse promoveerde. Meest bijzonder is echter de promotie van het eerste vrouwenteam naar de eerste divisie. Nooit eerder speelde een Weerselose ploeg op het, op twee na, hoogste niveau van Nederland.

Aftreden:  Speciale aandacht op de vergadering was er voor penningmeester Robert Kuipers die na 10 jaar afscheid nam. Hij moest dat wel doen met een contributieverhoging doordat de kosten afgelopen seizoen en voor komend seizoen op meerdere gebieden zijn gestegen. Hij wordt opgevolgd door Caroline Ganzeboom.

Positief was dat het ledental een minieme stijging kent door een lichte groei bij de recreanten. De afname van het aantal jeugdleden, mede door de krimp van de bevolking, baart bestuurslid Wendy Kok wel zorgen en zij kondigde nieuwe initiatieven aan om ook hier een plusje te kunnen scoren.

Beker van verdienste: De beker van verdienste werd dit jaar uitgereikt aan een totaal verraste Jos Kamphuis, die niet alleen trainer is van meerdere teams maar, zo verklaarde bestuurslid Johan Koopmans, „ook iemand is waarop we nooit tevergeefs een beroep doen als er iets geregeld moet worden.” Ook was er nog een keer op ludieke wijze aandacht voor Marcel Hermelink die na 28 jaar (!) onafgebroken trainer te zijn geweest, afscheid heeft genomen. Van het bestuur kreeg hij een glas-in-lood raam met een volleyballer als aandenken.

gh @ VoV, persbericht Wevo ’70. Foto’s idem.