Vizier op volleybal

 

Lynn Blenckers wordt Lady in Black

VoV. 01-07-2019. 13:56 uur. Midspeelster Lynn Blenckers maakt de overstap van België naar Duitsland, ze verruilt de Belgische bekerwinnaar Hermes Oostende voor de ploeg van Saskia van Hintum.

Afgelopen seizoen kwam Lynn Blenckers uit voor de Belgische bekerwinnaar en vice Meister Hermes Volley Oostende, daarvoor speelde ze in de Nederlandse eredivisie bij Peelpush en Flamingo’s / Flynth FAST. Zij behoorde dit jaar voor het eerst tot de long list selectie van Jamie Morrison voor de Oranje damesselectie.

Lynn over haar overgang: “Ik ben erg blij en trots de kans te krijgen om voor de Ladies in Black te kunnen spelen. Het was mijn eerste keus, nog voordat ik überhaupt een keus had. Ik ken de stad Aken niet, maar daar wil ik snel verandering in brengen. Ook spreek ik nog niet zo goed Duits, maar ook daar wordt aan gewerkt. Als men maar langzaam tegen me praat, begrijp ik het wel. Maar als ik in Duits moet antwoorden wordt het waarschijnlijk ‘Jean Marie Pfaff’ Duits,

Mooi dat ik onder Saskia van Hintum kan gaan trainen, ik verwacht veel nieuws te leren,  ik kan me goed vinden in haar manier van trainen / coachen en communiceren. Ik hoop dat we een goed seizoen draaien en ons elke wedstrijd qua niveau kunnen verbeteren. Ik verheug me op al het nieuws dat me tegemoet komt”

Saskia van Hintum: “Lynn is een fysiek sterke speelster met heel veel ambitie, die ze onderstreept door van Oostende naar Aachen te komen. Zij wordt nu full – prof , dit in tegenstelling tot het seizoen in België. Wij vertrouwen erop dat zij zich, nu ze zich hele dagen met volleybal kan bezig houden snel nog beter wordt. Lynn heeft de instelling om er keihard voor te werken en om er alles aan te doen om haar kansen te benutten. Daar ben ik zeker van.”

Ladies in Black heeft met Lynn Blenckers erbij voor volgend seizoen nu acht speelsters onder contract. Contractverlenging was er met spelverdeelster Aziliz Divoux en diagonaal Maja Storck. Nieuw zijn Emily Thater, zij komt van Erfurt, van USC Münster komt Mareike Hindriksen, Vanessa Agbortabi verruilt de Rote Raben voor de Ladies in Black en de nieuwe libero is de Française Manon Bernard.  Als laatste komt Polina Malik uit Israel naar de Domstad.

Over de Nederlandse speelsters (Jasper, Oude Luttikhuis) wordt nog niet gesproken. Assistent trainer Erik Reitsma vertrekt bij de Ladies in Black.

gh @ Vizier op Volleybal. Bron website Ladies in Black. Foto Flynth FAST.