Vizier op volleybal

 

WK: Poulewinst voor Stubbe / van Iersel

VoV,01-07-2019. 16:35 uur. Na zware partijen tegen USA en Australië, die beide met winst werden afgesloten, speelden Joy Stubbe en Marleen van Iersel vanmiddag tegen Maita / Letendrie uit Mauritius. De vraag was niet of ze van dit duo zouden winnen, maar met welke setstanden.

Hun tegenstanders hadden in de voorgaande twee duels totaal 15 punten bijgeschreven gekregen, waarvan ze er zelf 8 hadden gemaakt en 7 hadden gekregen van hun tegenstanders. En uiteraard hadden ze er 84 tegen gekregen. Dus de vraag was niet of maar met hoeveel. Met een zege waren Stubbe / van Iersel ook zeker van de eerste plaats in de poule, het ticket voor de “Round of 32” was al binnen.

Het heeft weinig zin om lange verhalen te schrijven over deze eentonige partij, die zoals verwacht met 2-0 naar het Nederlandse duo ging. Het was meer een potje prijsschieten, dan een volleybalduel. Degene die de moed had gehad om een euro op winst van hun tegenstanders te zetten zou rijk geweest zijn als die voorspelling was uitgekomen.

In de eerste set waren de tussenstanden 5-2, 10-4, 16-5, en de eindstand 21-6. Bij 15-4 nam Mauritius de time out op, om even wat te drinken. In de tweede set ging de winst via 21-8 naar de Nederlandse speelsters. Tussenstanden 4-4, 10-4, 15-6 en 20-8. Deze keer dacht Mauritius met de time out bij 10-4 nog terug in de wedstrijd te komen.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.