Vizier op volleybal

 

Wat een fantastisch beachvolleybal weekend

VoV, 01-07-2019. 10:39 uur. Wat hebben we een prachtig beachvolleybal weekend achter de rug met voor Nederland hele mooie resultaten en successen. Het weekend begon vroeg, op vrijdagmorgen met het WK in Hamburg, en de laatste poulewedstrijden bij het EK U20 in Göteborg. En eindigde met goud in Göteborg en Zaandam. De hoofdrolspelers, die Nederland op deze toernooien lieten schitteren.

Het WK in Hamburg.

Het duo Joy Stubbe en Marleen van Iersel.

Joy Stubbe en Marleen van Iersel versloegen bij hun eerste optreden op het WK het Amerikaans duo Sweat / Walsh – Jennings met 2-1. Kerri Walsh – Jennings wordt beschouwd als de meest succesvolle beachvolleybalster aller tijden met o.a. drie gouden WK – medailles én drie gouden Olympische medailles in haar prijzenkast.  Zondag zorgde het NL – duo opnieuw voor een verrassing door met 2-0 te winnen van het Australische duo Clancy / Artacho Del Solar, de nummer twee van de wereldranglijst. Stubbe en Van Iersel zijn nu al verzekerd van de knock-out fase bij de laatste 32.

Het BTN duo Sanne Keizer en Madelein Meppelink.

Sanne Keizer en Madelein Meppelink begonnen het WK met een simpele en snelle 2-0 zege op een Egyptisch duo, dat eigenlijk een grote onbekende voor hen en de begeleidende staf was. Maar dat mocht niet deren, de winst was snel binnen. Zondag speelden Keizer / Meppelink hun tweede wedstrijd tegen Laird / Palmer uit Australië en dat leverde ook een overtuigende 2-0 zege op. Na twee zeges zijn ook Keizer / Meppelink zeker van de KO fase.

Het BTN duo Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen, de wereldkampioenen van 2013, hadden een uitstekende start van het WK op vrijdag. Zij versloegen het Canadese duo Saxton / O’Gorman met 2-1. Het voornemen om een belangrijke rol op dit WK te spelen kreeg zondag een gevoelige tik door het verlies tegen het Argentijnse duo Capogrosso en Azaad. Het werd een 2-0 nederlaag, waardoor er de nodige druk komt te liggen op het laatste duel van morgen tegen  Dalhausser / Lucena uit de USA.

Noot:  De nummers 1 en 2 uit iedere poule plaatsen zich voor de knock-out fase, evenals de vier beste nummers 3. De overige acht nummers 3 spelen onderling in de lucky loser round voor de laatste vier plekken in de knock-out fase.

Het EK U20 in Göteborg.

Het KBU duo Emi van Driel en Raïsa Schoon

De talentvolle Emi van Driel en Raisa Schoon stoomden full speed door de poulefase en de eliminatierondes tot aan de finale. Eens te meer bewezen de jeugdige talenten dat ze niet onder doen voor de beste leeftijdsgenootjes uit heel Europa. Met uitzondering dan van dat ene Russische duo, dat hen al vaker de weg versperde als het om een plaatsje op de hoogste trede van het podium ging. Het werd zilver, ook een prachtig resultaat.

Het BTN duo Yorick de Groot en Matthew Immers

Voor het toetje, de kers op de taart, de uitsmijter van het weekend zorgden Yorick de Groot en Matthew Immers. Zij bekroonden een ijzersterk toernooi, met een enkele mindere prestatie in de poule, met een gouden medaille. Door het vreselijk dominante spel in de finale had de Duitse tegenstander geen schijn van kans op succes. Met goud de terugreis naar huis aanvaarden, beter kan gewoon niet.

Zaandam

Bij de DELA Eredivisie Beach  ging het goud naar het duo Stam / Wouters en was er zilver voor Puk Stubbe en Esmee priem. Bij de mannen gingen Silva / Zuccoli er met het mooiste eremetaal vandoor en moesten Bouter / Penninga met zilver genoegen nemen.

We zien uit naar het vervolg van het WK, de prestaties tot nu doen nog heel veel moois verwachten.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB / CEV.