Vizier op volleybal

 

Maret Grothues stopt bij Oranje

VoV, 01-08-2022. 14:50 uur. Na 14 jaar en 392 interlands zet Maret Grothues een punt achter haar interlandcarrière bij de Oranje dames. Zij stelt zich niet langer beschikbaar voor het Oranje damesvolleybalteam. In 2008 maakte ze haar debuut en sindsdien kwam ze in totaal 392 keer voor Oranje uit. In clubverband zal ze volgend seizoen, net als vorig jaar, blijven spelen bij het Griekse Panathinaikos.

Op de palmares van de Oranje teamcaptain, die functie vervulde ze gedurende zeven jaren, staan zilveren medailles bij het EK, in totaal drie, en bij de Olympische Spelen in Rio eindigde haar ploeg net naast het podium. Persoonlijke successen waren er voor haar o.a. als passer loper in het Dream Team bij het WK in 2010 in Japan, waar ze op het onderdeel serveren als eerste eindigde.

Na in Nederland onder meer actief te zijn geweest voor Eurosped, Longa ’59, DELA Martinus en TVC Amstelveen bracht haar volleybal carrière haar naar Italië (o.a. Parma, Casalmaggiore, Bolzano), Turkije (Fenerbahce, Aydin), Frankrijk (RC Cannes), Polen (o.a. Chemik Police), Azerbeidzjan (Lokomotiv Baku) en Roemenië (CSM Bucuresti). En thans is ze dus actief in Griekenland.

Maret Grothues is de derde zeer ervaren speelster die te kennen geeft niet meer beschikbaar te zijn voor Oranje, eerder al dit jaar gingen haar Robin de Kruijf en Yvon Beliën voor.

gh @ Vizier op Volleybal, bron o.a. NOS.nl. Foto Jan van den Noort.