Vizier op volleybal

 

Moskou: Brouwer / Meeuwsen ook naar huis

VoV, 11-08-2018. 5:52 uur. Bij het FIVB World Tour viersterren toernooi in Moskou is in de achtste finale een eind gekomen aan de deelname van het mannenduo Alexander Brouwer / Robert Meeuwsen. En daarmee is het laatste nog in het toernooi actieve Nederlandse duo ook uitgeschakeld.

Brouwer / Meeuwsen hadden zich via twee zeges in de poule rechtstreeks voor de achtste finales geplaatst en kwamen daarin uit tegen Alison / André uit Brazilië. In de eerste set hadden ze weinig problemen met de Brazilianen, een hele goede periode na een 3-5 achterstand zetten hen op een 8-5 voorsprong, na de technische time out bij 12-9 liepen ze uit naar 15-10 en lieten zich daarna niet meer in de problemen brengen. Wel werd het nog 17-15, maar het antwoord (19-15) was ruim afdoende om de 21-17 winst binnen te halen.

In de tweede doorgang herstelden Alison, winnaar van het goud in Rio, en André zich. Ze bleven in de beginfase aanklampen en namen de leiding na de technische time out bij 11-10 over. Op de side out moesten Brouwer / Meeuwsen nu steeds het gelijkmakende punt scoren. Dat lukte tot aan 18-18, daarna maakte Brazilië een driepunter voor de 18-21 winst en de 1-1 in sets.

De Zuid – Amerikanen gingen keihard door in de derde set. Naar 1-5. Brouwer / Meeuwsen moesten in de achtervolging, scoorden goede punten, maar kregen er even zo vele weer tegen. Het was knokken tegen de bierkaai, de tussenstanden bleven in het voordeel van Brazilië (4-8, 6-11, 9-13). De 10-15 was ruim genoeg voor de winst.

En daarmee kwam een eind aan het optreden van Brouwer / Meeuwsen in Moskou. Ze kregen 400 rankingpunten mee en tien keer dat aantal aan dollars voor hun negende plaats.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB.