Myslowice: Halve finale Piersma/ Bekhuis

VoV, 31-07-2022. 01:55 uur.  Het duo Piersma/ Bekhuis had de eerste toernooi dag met een zege en een nederlaag afgesloten. In de Round of 12, de tussenronde voor de kwartfinale, speelden ze tegen het Poolse duo Cieskowska/ Lunio om in het toernooi te blijven.

Dat werd een langdurig en gelijk opgaand duel, waarin twee aan elkaar gewaagde teams elkaar geen haarbreed toegaven. Het begon al met een marathonset als opening. Piersma/ Bekhuis hadden bij 2-4 en 4-6 twee punten voor, en verder in de set ging het via de side out steeds naar een gelijke stand of een puntje voor. Bij 20-19 kreeg de tegenstander het eerste setpoint. Tot 27-26 volgden er nog zeven, voordat het NL-duo bij 27-28 en 29-30 de kans kreeg om de set te beslissen. Dat lukte niet, bij 31-30 het elfde setpoint voor de Poolse dames, was het wel raak.

In set twee eenzelfde beeld. Althans nadat Piersma/ Bekhuis een vroege 6-1 achterstand hadden omgebogen naar een 6-8 en 7-10 voorsprong. Vanaf 11-10 was het weer stuivertje wisselen om de koppositie. Tot aan 19-19, waarna de laatste twee punten voor het NL-duo waren.

Piersma/ Bekhuis werkten in de derde set een 6-3 en 7-4 achterstand weg, vanaf 7-7 liepen de duo’s gelijk op naar de eindstreep. Die werd het eerst bereikt door Piersma/ Bekhuis, na de 14-14 waren zij opnieuw met de laatste twee punten spekkoper. Via de 14-16 en de 1-2 zege gingen ze door naar de kwartfinale, waarin een duo uit Letland aan de andere kant van het net stond.

Namike/ Ebere uit Letland staan als vierde genoteerd op de plaatsingslijst van het hoofdtoernooi, drie plaatsen hoger dan Piersma/ Bekhuis.

Het NL-duo had tot 16-16 in de eerste set steeds een kleine achterstand (7-9, 11-14) c.q. een gelijke stand (7-7) op het scorebord gehad, maar na de 16-16 wisten ze beslissend voordeel te pakken. Via een succesvolle side out hielden ze een puntje voor tot 19-18, waarna twee breakpoints de setwinst voor hen betekende.

In de tweede set hadden Piersma/ Bekhuis steeds het voordeel aan hun kant. Zoals bij de tussenstanden 6-2, 10-6 en 18-14. De set werd met 21-17 gewonnen en de wedstrijd dus met 2-0. Het leverde hen een plaat bij de laatste vier op. Vandaag om 10:00 uur staat de halve finale op het programma tegen het Poolse duo Kociolek/ Lodej.

Het duo Sengers/ Boehlé had gistermorgen nog de tweede poulewedstrijd op het programma staan. Zij speelden voor poulewinst en een plaats in de kwartfinale tegen Szalankiewiwicz/ Florczyk, de nummer één van de plaatsingslijst.

In de openingsset keken de Nederlanders al vlot tegen een achterstand aan (3-1, 5-2, 11-6) en het lukte hen ook niet om de stand van zaken in hun voordeel om te draaien. Via 16-10 leden ze een 21-14 nederlaag. In set twee kwamen Sengers/ Boehlé na een gelijk opgaand duel tot halverwege de set (10-10) met 12-14 voor, 16-16 bracht weer evenwicht, daarna werd het beslissende verschil voor de 18-21 zege voor de Nederlanders gepakt.

In de beslissende derde set ging het meteen de verkeerde kant op, de 7-1 achterstand bleek verder in de set onoverbrugbaar en via 9-4 en 12-8 werd er met 15-11 verloren. Sengers/ Boehlé gingen naar de Round of 12, de tussenronde voor de kwartfinale.

Hun tegenstanders daarin waren MacNeil/ Russell uit Canada, die als nummer vijf van de plaatsingslijst aan het hoofdtoernooi begonnen. Het BTN-duo wist deze partij met een positief resultaat af te sluiten. Na de gewonnen eerste set (15-21) ging het in de tweede set, na een vroege Nederlandse voorsprong van 1-5, vanaf 8-7 gelijk op tot aan 14-14. Sengers/ Boehlé konden toen het verschil maken (14-16) en die beslissende marge konden ze met 18-21 naar de finish brengen voor de 0-2 winst. Dus Sengers/ Boehlé waren door naar de kwartfinale.

Tegen Zdybek/ Lewandowski ging het in de kwartfinale om een plaatsje bij de laatste vier. Helaas slaagden Sengers/ Boehlé niet. Er werd met 2-0 verloren via de setstanden 18-21 en 11-21. In de eerste set ging een 18-17 voorsprong verloren en in de tweede was de serie van 10-14 naar 10-19 beslissend. Sengers/ Boehlé sluiten Myslowice als vijfde af.