Vizier op volleybal

 

Nieuw initiatief vakantietrainingen VC Sneek een bullseye

VoV, 26-02-2024. 15:55 uur. Vraag een willekeurige Nederlander wat hij in de voorjaarsvakantie heeft gedaan. Op wintersport geweest? Of een weekje een tropische bestemming, een aantal dagen weg in eigen land of gewoon lekker thuisblijven?

Voor dat laatste koos Erik Reitsma, maar hij gaf wel een geheel eigen invulling aan zijn vakantieweek: de gedreven trainer/coach van VC Sneek organiseerde voor de clubs in de omgeving diverse vakantietrainingen en deze primeur werd een groot succes.

Set Up Club: In de Sneker Sporthal had Erik Reitsma samen met Jelte Bruinsma gemiddeld 13 spelers en speelsters per dagdeel op de training en daarmee werd de sessie goed bezocht.: ”Het aardige was dat van bijna alle verenigingen van de Set Up Club- samenwerking er wel kinderen zijn geweest om te trainen, ”zegt Reitsma, die nog nageniet van de zege van zijn team op Regio Zwolle afgelopen zondag.

Actieve start: De trainingen maakten steeds een zeer actieve start van de vakantiedag. Het begon met uitdagingen en spelletjes, tussendoor werd serieus geoefend en eindigden we steeds met een lekkere lange wedstrijd spelen”, aldus een enthousiaste Reitsma, die naast zijn trainerschap bij VC Sneek ook als docent lichamelijke oefening werkzaam is.

Succes: Een initiatief dat een vervolg verdient? ”Wat ons betreft een succes en zeker voor herhaling vatbaar, “zegt Erik Reitsma resoluut die zich de komende weken gaat richten op zijn dames van Friso Sneek om te trachten eerst de kampioenspoule met een tien en een griffel af te sluiten.

gh @ VoV. Bron en foto VC Sneek.