Vizier op volleybal

 

VC WIK D1 wint van koploper Donki Sjot D2

VoV, 26-02-2024. 15:50 uur. Afgelopen zaterdag mochten we het op een iets vroeger tijdstip dan normaal opnemen tegen de dames uit Den Dungen. In de heenwedstrijd wisten we met 3-1 winst aan het langste eind te trekken in een spannende en goede wedstrijd. We wisten dus wat ons te wachten stond. Zo hadden we ook Leo van Klokradio mooi volleybal en winst beloofd. En zo geschiedde.

We gingen lekker van start. De lijn van super februari werd doorgezet. Mede door vele fout services van de meiden van Donki Sjot kregen we aardig wat punten cadeau. Zo werd de eerste set met 25-22 binnengehaald.

In de tweede set startten we niet scherp. Met een 2-8 achterstand moest er veel gebeuren wilden we de tweede set nog binnenhalen. Time-outs en wissels konden het tij ook niet keren. We kwamen nog dichtbij maar het was net niet genoeg: 21-25.

Set 3 was de spannendste set van de dag. Vooral in de bigpoints. Daar was het continue stuivertje wisselen. Gelukkig kende de set een goede afloop. Door hard werken en enthousiasme aan de kant, zowel van het publiek als de wissels, werd de set met 28-26 op het nippertje binnengehaald.

Zaak om er geen vijfsetter van te maken. Dat hebben we al genoeg gedaan dit seizoen. Het goede spel van de derde set werd voortgezet. De strijdlust was aanwezig. Een mooie combinatie om de vier punten in Ammers te laten. Tot de 20 was het nog even spannend, maar wisten wij aan het eind het verschil te maken en de winst voor de tweede keer naar ons toe te trekken.

Veel tijd om bij te komen hebben we niet. Dinsdag staat er nog een training op de planning om vervolgens donderdagavond af te reizen naar Tilburg en het daar op te nemen tegen de nummer 2.

gh @ VoV, verslag van en archieffoto via Mayke den Ouden, VC Wik D1.