Vizier op volleybal

 

Steady VC Sneek behaalt klinkende zege (1-3)

VoV, 26-02-2024. 16:00 uur. De dames van Friso Sneek zijn de eerste wedstrijd in de kampioenspoule prima uit de startblokken geschoten. De formatie van trainer/coach Erik Reitsma won in Zwolle met 1-3 van de thuisclub en dat was een identieke uitslag als in de reguliere competitie.

Een prima start van de landskampioen die tegen de statistisch aanval sterkste brigade uit de competitie de touwtjes stevig in handen hield ondanks het minieme verlies in de derde set. “We hebben het netjes gedaan”, concludeerde Reitsma naderhand.

Prima partij Nynke Hofstede: Afgelopen dinsdag kreeg de jonge trainer/coach en zijn team nog even een flinke domper te verwerken omdat midspeler Lisan Siemonsma op de training haar achillespees scheurde waardoor ze voor langere tijd is uitgeschakeld.

Ultrasneu voor de sympathieke Sneekse die Friso Sneek uit de brand hielp aangezien Nynke Hofstede geblesseerd langs de kant stond. De Vollenhoofse was nu weer okselfris en speelde tegen haar oude club een prima partij evenals haar teamgenoten die door de viersets zege een mooie ouverture beleefden.

Beslissende punten: Reitsma hield zijn basis met Rosa Entius, Nynke Oud, Rixt van der Wal, Anniek Siebring, Britt Schreurs, Nynke Hofstede en libero Geldou de Boer grotendeels intact gedurende de gehele partij. In de eerste set kantelde de score voortdurend met daarbij hoofdrollen voor ex Friso Sneekspeler Marianne Het Lam- Scholten en aan Sneker zijde Rosa Entius die op 13-18 de beslissende punten binnensloeg. (19-25)

Stabiel: In de tweede set hadden de gasten duidelijk de regie. Bij de big points liet de landskampioen zien waarom men ook op de eerste plaats eindigde in de competitie: stabiel en met aanvallend scorende ballen van Rixt van der Wal en Anniek Siebring betekende een 0-2 voorsprong in sets.

In set drie leken de Snekers op een 0-3 af te stevenen. Het werd echter een loeispannende slotfase met op 24-11 in Zwols voordeel twee perfecte blocks van Nynke Hofstede en op 26-27 matchpoint voor de bezoekers, maar met twee aces aan Zwolse zijde deed de formatie van aanvaller Jet Kok wat terug.

Professioneel: In set vier een merkwaardig scoreverloop met Zwolle fier aan de leiding met 7-2 maar vijf minuten later een geheel andere stand alweer: 7-9 voor Friso Sneek. In die fase toonde de Friezinnen hun beste spel en raasden door naar 9-14 om vervolgens de set professioneel uit te spelen. (16-25)

Topmiddag Britt Schreurs: De eindstand kwam met name tot stand doordat Friso Sneek een veel lagere foutenlast had. Britt Schreurs beleefde weer een topmiddag. De aanvaller scoorde maar liefst 18 maal en is op dit moment niet te stuiten. Een perfect begin van de landskampioen op Overijsselse bodem waardoor de roodhemden meteen de leiding in de kampioenspoule in handen hielden en de stand al een heel prettig aanzien vertoont. Uiteraard voor wat het waard is na één duel.

gh @ VoV, Bron VC Sneek, Foto’s Lieuwe Bosch