Volley Tilburg D1 met lege handen na enerverend potje

VoV, 26-02-2024. 11:25 uur.  Het duurde zaterdagavond even voordat de kruitdampen in de sporthal T-Kwadraat waren opgetrokken. Volley Tilburg Dames 1 had het treffen met Bejo/Dinto met 1-3 verloren, maar dat was niet zonder slag of stoot gegaan.

Het duel werd in een onvriendelijke sfeer gespeeld. Met een gele kaart voor de coach Sven Vermeulen van Dinto en een rode kaart voor oud-international Quinta Steenbergen, eveneens van Dinto, die haar frustratie meende bot te moeten vieren op de scheidsrechtersstoel.

Tilburg was verzwakt aan de wedstrijd tegen de ploeg uit Warmenhuizen begonnen. In de aanloop had de helft van de ploeg last gehad van buikgriep. Coach Dennis Gelissen moest om die reden zelfs helemaal verstek laten gaan.

Dat de ploeg die nu geleid werd door Geanpaul Mercera slecht uit de startblokken kwam, was dan ook niet verwonderlijk. Tilburg had geen antwoord op de enorme servicedruk van Dinto: 25-10. Daarbij bleek Steenbergen een plaag voor de Brabanders. Steeds wanneer de mid in de rotaties aan het net kwam, wist Dinto beslissende punten te pakken,

Maar in set twee leek Tilburg de stand gelijk te trekken. Bijna de gehele set stond de thuisploeg op voorsprong. Maar aangekomen bij de 22 ging het toch nog mis: 22-25. Dinto had een sterk blok.

Ook in set drie een constante voorsprong voor Tilburg. In deze fase van de wedstrijd begonnen bij Dinto de irritaties op te lopen. Tilburg bleef rustig en pakte met 26-24 de strohalm.

Dat die dun was, bleek in de vierde set die de laatste bleek te zijn. Dinto was als de nummer drie van de Topdivisie B een maatje te groot. Dat die set ontsierd werd door de kaarten die meer dan terecht werden getoond, ontsierden de wedstrijd. Zeuren en klagen bij de scheidsrechters door de Hollanders was schering en inslag en gezien de dikke voorsprong in die set ook niet nodig: 15-25.

Zaterdag gaat Tilburg op bezoek in De Pijp in Amsterdam. Dan wordt gehoopt dat de winnende reeks van de eerste drie wedstrijden van dit jaar kan worden opgepakt tegen Armixtos. De Amsterdammers hebben met twee wedstrijden meer gespeeld een voorsprong van acht punten op Tilburg. Het gevoel is dat met een weer fitte selectie de laatste plaats in de Topdivisie eindelijk kan worden verlaten. In dat geval moet VollinGo die dag wel de punten aan US laten.

gh @ VoV, verslag van PR-Volley Tilburg Dames1. Foto idem.