Vizier op volleybal

 

Nieuw Scylla D1 heeft zin in het seizoen

1617logoScyllaVoV, 05-09-2017. 5:06 uur. Scylla dames 1 is het nieuwe seizoen nu officieel gestart. Het grootste deel van de selectie heeft er al weer een maand van trainen op zitten en afgelopen zaterdag stonden de eerste oefenpotjes op het programma. Dit alles om zich klaar te stomen voor een nieuw seizoen in de 1e divisie, dit maal in poule B (zuid). Het team heeft een behoorlijke metamorfose ondergaan. 

Nieuwe trainer Giel stond vorig jaar nog tegenover Scylla, toen als trainer van Dash. Met frisse ideeën gaat hij het beste uit de meiden halen, geassisteerd door Peter van Veen die daarnaast dames 2 onder zijn hoede neemt. Giel mocht voor de zomerstop direct samen met TC en speelsters aan de slag om weer een volledig team op de been te krijgen. Want om diverse redenen verlieten maar liefst zeven meiden Scylla. Maar het is gelukt!

Overgebleven van vorig jaar zijn middenspeelsters Yolenthe en Laura, passer-loper Sanne, libero Hanneke en Charlotte, die een nieuwe uitdaging aangaat als passer – loper/diagonaal. Frouke, terug van een seizoen niet spelen vanwege haar zwangerschap, pakt haar plek op het midden weer op.

Dit zestal wordt aangevuld met Femke Wientjes, afkomstig van topdivisionist Apollo 8. Bij Scylla gaat zij zich richten op een voor haar nieuwe positie: passer- loper / diagonaal. Passer-loper Rosanne Simmelink komt over van Dash en is blij zich weer vol op het volleyballen te kunnen storten, na de lange revalidatie van haar achillespees blessure. 

Ook ervaren spelverdeelster Julianne van der Berg sloot zich bij Scylla aan. Dat deed zij eigenlijk vorig seizoen al, voegde zich toen bij dames 2 aangezien dames 1 voorzien was, maar speelde uiteindelijk het hele seizoen niet vanwege de komst van haar 1e kindje. Nu is zij alsnog een zeer waardevolle toevoeging met haar ervaring op hoog niveau in zowel Nederland als België. Op het allerlaatste moment moesten we onverwacht ook nog op zoek naar een tweede spelverdeelster, toen na een eerdere toezegging deze plaats alsnog vacant werd. 

Wonder boven wonder werd nog net voor de zomerstop een waardig vervangster gevonden in Loes Koppelmans, afkomstig van Gemini Elst. Komend vanuit de promotieklasse is zij erg blij met deze kans en gretig om veel te leren dit seizoen. 

Uiteraard kwamen zaterdag uit de vierkamp bij WSV nog volop verbeterpunten naar boven. Dat was geen verrassing, na alle veranderingen die hebben plaatsgevonden. De vechtlust en het plezier spatten er echter vanaf en met fases liet het team al leuk volleybal zien. Dus met hard trainen en veel oefenen moet dat zeker iets moois op gaan leveren. 

De nieuwe start krijgt extra kleur door de kersverse teamsponsor M-Visio die speelsters en staf helemaal in het nieuw steekt. Komt dat dus allemaal zien in De Vlinder tijdens de oefenwedstrijden op 9 en 16 september (nog zonder de nieuwe shirts, broekjes en trainingspakken) en de eerste competitiewedstrijd op 23 september 16.00 uur (in het nieuw!) tegen Ledub. 

Tot slot; de oplettende lezer heeft vast opgemerkt dat de teller nog niet op 12 speelsters staat… Er is inderdaad nog ruimte voor één of twee passer – lopers en/of diagonalen. Ga je in Wageningen studeren en wil je de uitdaging met dit leuke team aan gaan? Of heb je om een andere reden je nog niet aangesloten bij een team?

Meld je dan bij trainer Giel via g.jansen49@chello.nl en kom eens vrijblijvend meetrainen! Ook als je wat verder weg van Wageningen woont, want vanuit verschillende richtingen rijden er speelsters en trainers van en naar Wageningen.

 Scylla dames 1, seizoen 2017-2018:

Trainer / coach : Giel Jansen.
Assistent-trainer: Peter van Veen.
Spelverdeling: Julianne van der Berg en Loes Koppelmans.
Passer-loper: Sanne Versluis en Rosanne Simmelink.
Passer-loper / dia: Charlotte de Feiter en Femke Wientjes.
Midden: Yolenthe van Heck, Laura Klomparends en Frouke Jansen.
Libero: Hanneke van den Broek.

gh @ VoV, bron Scylla dames 1, Hanneke van de Broek.