Vizier op volleybal

 

Nipt verlies voor Donitas Dames 3

VoV, 07-02-2018, 5:24 uur. Terwijl heel Donitas afgelopen zaterdag mocht aantreden tegen Veracles waren wij op weg naar Zwolle om Bas Autowas te laten zien wat we waard waren. Tijdens onze eerste ontmoeting hadden we de Zwollenaren vrij kansloos ingemaakt met 3-1. We vonden dat die wedstrijd iets te makkelijk was dus we besloten het deze keer iets anders aan te pakken.

Angela was als enige passer-loper uit D3 mee dus mocht Linda haar debuut maken op de buitenkant. Verder kon er geen enkele passer-loper meedoen uit D4, D5, D6 en D7 maar gelukkig was daar onze held van de week, Marije uit D8, die ons wilde komen versterken. Na een uitmuntende voorbereiding begonnen we de eerste set in het plaatselijke ontmoetingscentrum a.k.a. de sporthal (“dacht dat het een crematorium was..”). Er werd veel gepraat maar niet echt geluisterd.

Bovendien vonden we het net wat te hoog hangen waardoor we veel servicefouten maakten en we verloren de eerste set met 25-20. We hadden niet dat hele kuteinde gereden om te verliezen, dus in de tweede en derde set werd er meer geluisterd, beter geserveerd en we wisten de ballen slim neer te leggen, waardoor we de sets wonnen met 25-23 en 25-16.

Zo goed als de tweede en derde set gingen, zo slecht ging de vierde. Iets met een kutservice en een kutrotatie. Gelukkig was daar Marije met haar perfecte passjes waardoor we eindelijk zelf wat konden laten zien. Helaas voor ons vlogen de zogenaamde voetfouten en netfouten ons om de oren en verloren we de set redelijk kansloos met 25-12.

Gelukkig houden we bij dames 3 wel van een beetje spanning en gingen we vol goede moed de vijfde set in. Het plan was om te strijden tot het bittere einde en dat hebben we gedaan, maar de set ging helaas met 15-12 naar Bas Autowas.

We staan nu nog slechts één punt los van de nummer 2 Vovem en zijn de komende drie weken vrij, dus we hebben alle tijd om ons optimaal voor te bereiden op onze volgende wedstrijd tegen Sneek. Ganamos!

gh @ VoV, verslag van Donitas Dames 3