Vizier op volleybal

 

Vanavond de derby Set-Up II vs Krekkers

VoV, 08-02-2018.  5:43 uur. De wedstrijdagenda van de Eerste Divisie A bij de Dames is voor deze week nogal uit elkaar getrokken. Qua dagen en qua tijdstippen. En dat allemaal omdat de zotten dit weekend los gaan bij hun jaarlijks feestje. Carnaval is in het land, ook in het Twentse land. En daarom speelt vanavond Springendal Set – Up ’65 II al in de Schalm al tegen Krekkers. De koploper komt, de koploper komt, gonst het in Set-Up II kringen, alsof het een carnavalsdeuntje is! Laat het de aftrap zijn voor feestelijke carnavalsdagen, voor welk team dan ook! Al zullen de verliezende dames zich het weekendfeestje niet laten bederven door de uitslag van vanavond, verwachten wij.

Krekkers staat acht punten voor op Set-Up, maar wat zijn acht punten als er vijf per wedstrijd te verdienen zijn. Een paar weken een mindere periode en het verschil is weg of naar dik boven de tien gegroeid, het ligt er maar aan van welke kant je het bekijkt. In Mariaparochie  waren de teams aan elkaar gewaagd, toen werd het echter wel 1-3 voor de gasten. Set-Up ’65 heeft een 0-4 zege van vorige week bij Rivo in de tas, Krekkers liet een puntje liggen tegen een andere laagvlieger, DeVoKo uit Denekamp.

Dat beide ploegen van het belang van dit duel doordrongen zijn lijkt een overbodige constatering, immers zelf geen punten pakken zal niet in het game plan van zowel Damir Colo (van Set-Up) als Gertjan ter Harmsel (Krekkers) staan. Om te blijven meedoen is winnen bittere noodzaak en wat is er mooier dan met een zege op zak dit weekend de wedstrijdoutfit voor het feestplunje te verruilen. Voor de fans, de wedstrijd begint om 19:30 uur.

Ook WSV Warnsveld wordt geconfronteerd met de carnavalsperikelen in Twente. Zij gaan op bezoek bij TiMaX / DeVoKo, dat voor deze gelegenheid moet uitwijken naar sporthal de Kerkeres,  een hal die eigenlijk niet bij het imago van de Eerste Divisie past, en waar op juniorentijd (om 13:00 uur) aan de wedstrijd wordt begonnen. DeVoKo zal er alles aan doen om net als vorige week opnieuw een puntje (of meer ) te pakken. In de strijd tegen rechtstreekse degradatie is elk puntje er één. En WSV zal zaterdag weten wat het moet doen om verder bij Set-Up weg te lopen en / of terrein op Krekkers goed te maken.

En zo op het eerste gezicht heeft van de topteams in deze divisie WSV de makkelijkste opgave, want Dynamo Tubbergen, de nummer twee in de stand, gaat op bezoek bij Nijhuis Technology Sudosa – Desto, de nummer vijf met maar zeven punten minder. Een pittige uitwedstrijd, gezien het feit dat de ploeg uit Assen in Tubbergen won, tot nu lukte dat verder nog geen enkel ander team. Gezien de overige duels van de topteams zal ook hier door beide ploegen alles op winst gezet worden, geen of minimale punten morsen betekent er bij blijven horen, blijven meedoen om de bovenste plaatsen. De wedstrijd begint om 17:00 uur.

In Zwolle beginnen VC Zwolle II en VCV Varsseveld om 14:30 uur aan hun wedstrijd. Het zijn buren op de ranglijst, waarbij Zwolle de bovenbuurvrouw is met een puntje meer. Zwolle verloor met 3-1 bij Dash, de week ervoor had VCV er met 3-2 verloren. Veel verschil zit er dus niet in beide teams.

Dash, Tjoba, De Bevers en Rivo hebben een speelvrij weekend in hun agenda staan.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.