Vizier op volleybal

 

Voltena vs Volley Tilburg: Topper in 1BD

VoV, 08-02-2018. 5:50 uur. De onbetwiste topper in de Eerste Divisie B bij de Dames is dit weekend het duel tussen de nummer drie van de ranglijst thuis tegen de koploper. Ofwel IMS / Voltena krijgt Volley Tilburg op bezoek. Zelfde aantal wedstrijden, vier punten verschil. Met als generale qua uitslag een perfecte score voor Voltena (0-4 bij Peelpush) en een ietwat nipt resultaat (3-1 winst met nipte setstanden tegen Scylla) voor de koploper, dat de week ervoor bij Sliedrecht II een  nederlaag in vier sets leed. Dan zou je toch zeggen dat beide teams wat te bewijzen hebben. Hetgeen voor de toeschouwers alleen maar positief kan zijn.

VoCASA, de nummer twee in de stand, krijgt Spaarnestad op bezoek. De ploeg uit Haarlem liet voor 14 dagen geleden zien ook uit gewoon de punten te pakken, toen wonnen ze met 1-3 bij het hoger geplaatste Voltena, en vorige week werd thuis hetzelfde resultaat behaald tegen VC Wik. VoCASA liet een steekje of twee vallen bij VollinGo, dat met een 3-2 zege dik in de nopjes geweest zal zijn. Alles staat weer op nul! In Nijmegen beginnen ze om 17:00 uur.

In de strijd om weg te blijven uit de gevarenzone (posities 10, 11 en 12) spelen een viertal teams uit het rechter rijtje tegen elkaar. VC Wik (11de, 15-23) krijgt Peelpush II (9de, 15-29) op bezoek en Scylla (12de, 15-18) speelt thuis tegen Hyundai Peter Janssen Stravoc (8ste, 15-33). Het verschil bedraagt meer dan een handvol punten tussen ‘veilig en gevaar’, maar dat is snel overbrugd bij een paar goede uitslagen. En tegen directe ‘concurrenten’ tellen de punten dubbel, zegt men.

Sliedrecht Sport II, dat na de fraaie thuiszege op koploper Volley Tilburg er hard met 4-0 af ging bij Stravoc krijgt Zaanstad op bezoek. Zaanstad liet zich in Stamproy niet door Stravoc verrassen en won er met 2-3. Wat dat betreft zou je dus zomaar kunnen concluderen dat, ondanks het thuisvoordeel van Sliedrecht Sport II, Zaanstad de beste papieren heeft. Of dat ook inhoudt dat ze die in meer punten dan de thuisploeg kunnen omzetten, moeten we nog maar even afwachten. Een ploeg die wat wil rechtzetten is altijd een lastige tegenstander.

Ledub en VollinGo zijn dit weekend speelvrij

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Voltena.