Vizier op volleybal

 

Vroeg op voor Apollo vs Dynamo II in 1AH

VoV, 08-02-2018. 5:57 uur. Minitijdstip, dat zou je bijna zeggen van de begintijd van Apollo 8 vs SV Dynamo II in de eerste divisie A bij de mannen. De teams beginnen al om 12:00 uur. Dan moet je wel bijna twee wekkers zetten als je vanuit Apeldoorn ook nog naar Borne moet reizen en er pakweg een uurtje van tevoren wilt zijn. Voor Dynamo II is het van het ene uiterste naar het andere, vorige week thuis de topper tegen Donitas, nu uit tegen de hekkensluiter. Normaal gesproken moet dat voor Dynamo ook geen problemen opleveren, de thuisploeg won nog niet dit seizoen, maar het is carnaval, ook in Borne en dan doen ze gekke dingen in het Melbuul’ndorp, het dorp van de meelzakken. Als meelzakken volleyballen zullen ze in ieder geval niet willen.

We zouden het niet durven om nogmaals een minder goede uitslag van Scylla te voorspellen, Scylla straft meteen, bleek wel vorige week toen ze met 2-3 bij de nummer drie Set-Up wonnen. Of was dat misschien juist de trigger,  die slechte voorspelling, laten zien dat de ‘VoV glazen bol’ er naast zit. Wat dat betreft, we denken dat Scylla het zaterdag weer heel moeilijk gaat krijgen tegen Avior. Avior staat een eindje op hen voor in de stand en Scylla leeft nog op de euforie van de zege in Ootmarsum. Wij kruisen het tweede hokje aan en wij kunnen niet verliezen. Never, nooit!

AVV Keistad sleepte er vorige week in Zwolle via een vijfsetter een zege uit. Deze week krijgen ze ‘Apeldoorn’ op bezoek. Het verschil op de ranglijst is acht punten in het voordeel van Keistad, maar ze speelden wel een wedstrijd meer. Alterno pakte tegen Apollo een vlotte 4-0 zege en zal de smaak van punten pakken goed bevallen zijn.

Axell Claims Sovoco, een 1-3 en 4-0 nederlaag in de laatste twee wedstrijden, neemt het thuis op tegen EVV, dat juist twee overwinningen op dezelfde zaterdagen liet bijschrijven. Teams schelen zich op de ranglijst negen punten in het voordeel van EVV. En verder speelt Nijhuis Technology Sudosa – Desto thuis tegen VC Zwolle II. De ploeg uit Assen heeft een beetje de klad zitten in het punten halen, slecht ééntje in de laatste twee wedstrijden. Wat kunnen ze daar zaterdag nog aan toe voegen?

Sportsbar Donitas en Springendal Set-Up ’65 zijn speelvrij.

gh @ Vizier op Volleybal.