Vizier op volleybal

 

Nog drie Eredivisieteams voor één ticket

VoV, 12-04-2018. 6:30 uur. Eerst maar even de stand in de Kampioenspoule bij de dames geven, dan kunt u meteen zien welke belangen er voor aanstaande zaterdag en zondag in de voorlaatste speelronde op spel staan.

1>Sliedrecht Sport 28, 2> Sneek 18, 3> Alterno 15, 4> Zwolle 14, 5> Eurosped 9 en 6> Set-Up 3. De koppelingen voor dit weekend zijn Zwolle vs Sneek, Eurosped vs Set-Up en Alterno vs Sliedrecht Sport.

 

 

Voor Sliedrecht Sport, Eurosped en Springendal Set-Up ’65 gaat het om de eer, bij de twee Twentse teams, die dus in Vroomshoop tegen elkaar spelen, om heel veel eer en om nog een beetje meer. Eurosped was / is vanwege de vele blessures behoorlijk gehavend, ook het vertrek van hun topschutter Carmen Oude Luttikhuis naar de streekgenoot zal de motivatie om te willen winnen aanwakkeren.

Bij Sliedrecht zal het eergevoel zo ver gaan dat ze de kampioenspoule ongeschonden door willen komen, ook al zijn ze al verzekerd van het meeste  thuisvoordeel bij de play-offs. Voor deze drie teams is er bij verlies geen man over boord, al zullen ze liever alle matrozen aan dek willen houden.

Het gaat dus om VC Sneek, Coolen Alterno en Topvolley Regio Zwolle. Voor die drie teams is er sprake van een heilig moeten winnen om de troeven in de laatste ronde in eigen hand te kunnen houden. Al gaat dat voor Zwolle niet helemaal op, zij zijn dan ook nog afhankelijk van de uitslag bij de laatste wedstrijd tussen VC Sneek en Coolen Alterno.

Sneek staat er het beste voor, heeft drie punten voor op Alterno en heeft in de laatste ronde dit teams nog als gasten te ontvangen in Friesland. Maar heeft met de uitwedstrijd tegen Zwolle nog wel een hoge hindernis te nemen. In het reguliere seizoen wonnen beide teams hun thuiswedstrijd (3-2 in Zwolle, 3-1 in Sneek) en de heenwedstrijd in de kampioenspoule eindigde in 3-2 voor Sneek, waarbij vier sets met twee punten verschil werden beslist. Op de voorhand verwachten we dat het in dit duel aan spanning niet zal ontbreken. Zwolle heeft drie punten nodig, Sneek zal met twee al een heel eind richting play-offs zijn.

In Apeldoorn is Coolen Alterno gastheer voor koploper Sliedrecht Sport. Vorige week verloren ze de uitwedstrijd tegen dezelfde tegenstander redelijk kansloos met 3-0. In het reguliere seizoen werd twee keer met 3-1 verloren. Alterno zal dus behoorlijk uit de slof moeten schieten om de kansen op de play – offs in eigen hand te houden. Drie punten halen zou een uitermate spannende ontknoping bij het laatste duel in de kampioenspoule op 18 april in Sneek kunnen betekenen.

We wachten af wat het weekend ons aan uitslagen gaat brengen.

gh @ Vizier op Volleybal.