Op de valreep, verslag van de Zaanstad-mannen.

De Zaanstad-mannen starten sterk tegen Donki Sjot

VoV, 25-09-2021. 2:18 uur. Na een goede voorbereiding konden de ervaren Zaanstad-mannen in Koog aan de Zaan het seizoen openen met een heerlijke overwinning met 3-0. Donki Sjot uit Den Dungen had nogal wat nieuwelingen moeten inpassen en dat voordeel pakten de Zaanstad-mannen graag aan.

Zaanstad-coach Martin Rutten startte in de eerste set met Guido Spooren, Joris Burger, Robin Ottenhof, Dwin Brouwer, Lesley Kef, Daniel Hoonhout en libero Rueben Schoones.

Na wat aftasten tot 5-5 nam Zaanstad op de service van Dwin Brouwer een voorsprong: 10-5. Donki Sjot kwam daarna, ook door Zaanse aanvalsfouten, terug naar 12-12 en kon daarna zelfs een voorsprong nemen: 15-17. Coach Rutten greep in met een time-out. Op 17-19 sloeg Lesley Kef een aanval hard op de grond en ging door met het serveren van 2 aces, waardoor Zaanstad de leiding weer overnam met 20-19. Guido Spooren zorgde er daarna met zijn serviceserie voor dat Joris Burger twee aanvalspunten kon scoren en Dwin Brouwer met zijn sterke blok de set binnen kon halen: 25-21.

Zaanstad ging met dezelfde basis door en Daniel Hoonhout zorgde met zijn servicebeurt ervoor dat Zaanstad een voorsprong van 5-2 nam. Met gevarieerde aanvallen en 2 blokpunten liep Zaanstad uit en op 14-8 moest Donki Sjot een time-out nemen. Zaanstad bouwde rustig verder aan de voorsprong. Op 18-10 bracht Martin Rutten via de dubbele wissel Hidde Uittenbosch en Timo Terlouw in. Nadat Lesley Kef en Timo Terlouw met harde klappen de voorsprong hadden uitgebouwd naar 21-11 werd Zaanstad wat slordig en door persoonlijke fouten werd het 21-15. Dwin Brouwer en Guido Spooren kwamen daarna via de dubbele wissel terug in het veld. Guido zorgde er met zijn serve voor dat Dwin Brouwer een aanvalspunt kon maken en daarna weer met zijn sterke blok de set kon binnen halen: 25-16.

Met dezelfde basis ging Zaanstad de derde set in. Tot 10-10 ging het gelijk op. Toen begon Guido Spooren aan een stevige serviceserie. Vooral het duo Joris Burger en Dwin Brouwer kon daarvan profiteren. Door hun aanvals- en blokpunten werd het 17-10. DS kon even op adem komen en scoorde een aanvalspunt, waarna Zaanstad weer ging scoren: 20-11.  Op 22-14 werden Hidde Uittenbosch en Timo Terlouw via de dubbele wissel ingebracht. Timo Terlouw sloeg 2 mooie aanvalspunten en Lesley Kef mocht met een ace het matchpoint binnen slaan: 25-15.

Duidelijk was dat Zaanstad alle sets aanvallend domineerde. Op zaterdag 25 september speelt Zaanstad om 17:00 uur uit bij Protos. De Utrechtse studenten hebben aangekondigd dat zij de wedstrijd via een livestream gaan uitzenden.

gh @ VoV, verslag van Andre Triep, Zaanstad. Foto Gilbert Bronkhorst.