Vizier op volleybal

 

Oranje favoriet vs Dominicaanse Republiek

Martinez20DOM

Na de wedstrijd tegen Thailand bekende Anne Buijs volmondig dat ze heel nerveus was geweest. “Thailand speelt met ongelofelijk veel verschillende combinaties. De wedstrijd tegen Zuid-Korea heeft ons daarin wakker geschud! Ik ben blij dat het goed gelukt is.” zegt ze op NOS.nl.  Nederland sloot met 3-0 winst af en kon zich gaan voorbereiden op de vierde wedstrijd van het toernooi, morgenvroeg  tegen de Dominicaanse Republiek.

Die ploeg staat puntloos onderaan in het kwalificatietoernooi. In de wedstrijden tot nu tegen Italië,  Peru en Thailand werden negen sets verloren en één gewonnen. Normaal gesproken moet Oranje vlot met deze ploeg kunnen afrekenen. Bondscoach Guidetti waakt echter wel voor gemakzucht. “Zij vechten voor hun laatste kans, dus ze zullen er vol voor gaan. Het zal niet makkelijk worden, zoals het hele toernooi niet makkelijk is.” Anne Buijs blikt vooruit met “De Dominicanen kunnen de ene dag de sterren van de hemel spelen en de andere dag lijkt het nergens op. Maar als wij fel uit de startblokken komen, heb ik er wel vertrouwen in.”

Bij de Dominicaanse Republiek is Brayelin Elisabeth Martinez een veel scorende speelster. Precilla Rivera Brens wist de vloer ook aardig te vinden. Opvallend was de hele hoge foutenlast van de ploeg tegen Thailand (35 scores voor tegenstander), tegen Peru was het al beduidend minder (26 scores voor tegenstander) en vandaag tegen Italië hielden ze het aantal op slechts 15.

En dan wordt het ook meteen een gevaarlijke ploeg, want aanvallend deden ze in hun drie wedstrijden van dit OKT weinig tot niets voor hun tegenstanders onder. Tegen Thailand scoorden ze 11 keer vaker in de aanval, Peru maakte er maar 3 meer dan zij en ook Italië was slechts 3 keer vaker aanvallend succesvol.      

Met de wedstrijden tussen Peru (6 punten) vs Italië (9 punten), Kazakhstan (0 punten) vs Korea (6 punten), Nederland (6 punten) vs Dominicaanse Republiek (0 punten) en de Aziatische derby tussen Thailand (3 punten) en Japan (6 punten) kon morgen weleens een ‘Vorentscheidung’ vallen. De teams met 0 punten vechten voor hun laatste kans, Thailand knokt voor aansluiting en in de groep achtervolgers met 6 punten doen de teams die winnen een grote stap richting kwalificatie.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto FIVB. Martinez