Vizier op volleybal

 

Oranje U17 meiden naar finale van EKK

VoV, 11-01-2020. 4:41 uur. Jeugd Oranje meiden (het U17 Oranje-team) heeft gisteren met een prachtige 3-1 overwinning op België een plaats in de finale van het WEVZA toernooi, hetgeen tevens het kwalificatie toernooi voor het EK is, behaald. Oranje speelde een sterke wedstrijd en was vooral in de eerste en vierde set de veel betere ploeg. Die sets werden gewonnen met 25-15 en 25-20. De tussenliggende sets werden met twee punten verschil beslist, 25-23 voor Oranje in de derde en 24-26 voor België in de derde.

Bij Nederland was Nicole van de Vosse de uitblinkster, zij maakte 22 van de totaal 65 punten aan eigen score. Oranje had aanvallend veel voordeel (+12 punten), was ook blokkerend beter (+ 3 punten), maar had 4 aces minder. Daarnaast maakte Oranje 4 punten minder voor België dan België voor Nederland.

Nederland benutte het fysieke voordeel van de grotere lengte en meer power optimaal door België vanaf het begin stevig onder druk te zetten. Trainer/ coach Eelco Beijl: “We hebben vandaag fantastisch gepresteerd. De felicitaties aan alle speelsters, ze hebben het geweldig gedaan. Met een prima focus, erg agressief, goed georganiseerd en zonder angst voor fouten. Voor de wedstrijd heb ik hen erop gewezen dat ze hier zijn om te doen wat ze heel graag doen, namelijk volleyballen, dus geniet ervan. Ik denk dat alle positieve energie ons op beslissende momenten in de wedstrijd erg geholpen heeft. Maar morgen (vandaag) is de finale en dan is er weer een nieuwe dag!

Met 10 punten in de eerste set had Nicole van de Vosse een groot aandeel in de 25-15 setwinst. Oranje nam na de 8-6 stand afstand naar 16-10 en hield bij 21-11 de leeftijdsgenootjes uit België ver achter zich. In de tweede set was het in de bigpoints na 21-19 spannend, maar wist Oranje nipt met 25-23 aan de goede kant van de score te blijven.

De rollen waren in de derde set omgedraaid. Oranje kon een 11-16 achterstand nog in 21-20 veranderen, maar op het eind was België net iets effectiever en won met 24-26. Oranje toonde zich echter daarna van haar beste kant door in de vierde set keihard terug te slaan. Bij 16-7 en 21-12 koerste Oranje keihard op wedstrijdwinst af, die met 25-20 ook perfect werd gemaakt.

Naast de 22 punten van Nicole van de Vosse kwamen de overige punten op naam van Dagmar Mourits (12), Emily Silderhuis (9), Marije ten Brinke (7) en kregen verder Sanne Konijnenburg, Noa de Vos en Tess Leemreize elk 5 scores op naam.

In de finale is Italië vandaag de tegenstander.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s CEV.