Vizier op volleybal

 

Oranje vs Oranje in tussenronde in Doha

VoV, 14-03-2018. 5:45 uur. Bij het FIVB World Tour vier sterren toernooi in Doha zijn de twee Nederlandse teams door naar de tussenronde.  In de poulefase wonnen Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen hun eerste duel, maar verloren daarna van Brazilië. Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde verloren van Polen, maar herstelden zich knap. In de tussenronde strijden de BTN- duo’s vanmorgen tegen elkaar.

Alexander Brouwer en Robert Meeuwsen zijn voor titelprolongatie naar Doha gekomen. Zij begonnen gisteren met een pouleduel tegen het Turkse duo Giginoglu/Gögtepe. Dat leverde een spannende strijd op, waarvan de eerste set via 13-12 en 17-14 naar de Nederlanders ging.  In de tweede set nam Turkije al vlot het initiatief (7-9) en stond dat ook niet meer af (13-16, 18-21). In de beslissende derde set kwam Oranje voor (4-1, 9-7, 12-10) en vochten de Turken zich naar een 14-14 gelijke stand. Er volgde een spannende finale, waarin Brouwer / Meeuwsen aan het langste eind trokken (16-14)

In de strijd om poulewinst stonden Brouwer en Meeuwsen vervolgens tegenover het Braziliaanse topteam Pedro / Vitor Felipe. Die wedstrijd werd ook pas in de derde set beslist, nu moesten de BTN – heren wel hun meerdere erkennen. Het werd 22-24, 21-19 en 13-15.

Christiaan Varenhorst en Steven van de Velde debuteren in Qatar als teams op de FIVB World Tour. Ze verloren gisteren hun eerste poulewedstrijd nipt met 1-2. Na de 21-18 uit de eerste set konden ze via 4-6, 17-14 en 21-19 de tweede voor zich beslissen.  In de tiebreak trok het Poolse duo Kantor / Losiak de winst na 14-12 naar zich toe.

In de tweede wedstrijd was het doel duidelijk, alleen winst was genoeg om in het toernooi te blijven. Daar gingen de BTN – heren vol voor en leverde resultaat op tegen het Tsjechische team Perusic / Schweiner. Het werd een mooie 2-0 zege met twee keer de setstand 21-18 en daarmee plaatsten ook Varenhorst en Van de Velde zich voor de tussenronde.

De loting daarna koppelde de BTN duo’s aan elkaar. Met als inzet een plaats in de achtste finale.

gh @ VoV, bron o.a. Nevobo. Foto FIVB.