Orion blijft de ongeslagen koploper in de Eredivisie

VoV, 21-11-2021. 7:46 uur. Ook de derde topwedstrijd in november in eigen huis heeft Orion tot een goed einde gebracht. Nadat eerst Dynamo en Polonia werden verslagen was er gisteravond een zege in vier sets tegen Lycurgus. Daarmee blijft Orion de ongeslagen koploper in de Eredivisie.

Via 25-21 en 29-31 kwam de 1-1 stand op het scorebord, vervolgens was de thuisploeg in de derde en vierde set met 25-19 en 25-21 te sterk voor de gasten uit Groningen. Orion leverde al met al een solide partij af.

In de eerste set kwam Lycurgus heel ver achter (17-9) en lukte het niet meer om dat grote verschil helemaal weg te werken. Wel kwamen ze steeds beter in de wedstrijd, konden de schade tot vier punten beperken en draaiden de rollen in de tweede set om toen ze zelf een 9-17 voorsprong namen. Orion lukte het wel om sterk terug te komen en ze konden de set naar een velenging tillen, toen ze de eerste setpoints na 24-22 ongedaan maakten. Pas bij 29-30 kon Lycurgus op eigen serve het tweede punt verschil, benodigd voor setwinst, via Matautia scoren.

In de sets daarna namen de Doetinchemmers al vlot een voorsprong en was Lycurgus veroordeelt tot achtervolgen. Orion liet zich niet in de problemen brengen en Lycurgus ontbrak het aan scherpte om de sets te laten kantelen naar hun voordeel. Orion bleef stabiel overeind met aan het net constante dreiging van Adam White, Joonas Jokela en Jasper Diefenbach, daarentegen speelde Lycurgus te wisselvallig om Orion van een verdiende zege af te houden.

Diagonaal Joonas Jokela scoorde 23 keer voor de thuisploeg, Joël Schneidmiller was topscorer bij de gasten met 17 punten.

Dynamo Apeldoorn won in Houten met ruime verschillen van Taurus. Met 17-25, 15-25 en 21-25 had de ploeg die in punten gelijk stond met de ploeg uit Apeldoorn maar weinig in te brengen. Martijn Brilhuis werd met 16 punten de topscorer van de partij. Jelle van Jaarsveld en Hans van Westrienen kwamen voor Taurus tot 12 punten. Dynamo maakte het voordelige verschil van 23 punten in de eigen score onder andere door 18 meer aanvallende punten.

In de kelder van de Eredivisie behaalde VCN een 0-3 uitzege bij ZVH. Ook hier was de rolverdeling binnen de lijnen duidelijk. De thuisploeg kon in de tweede set de twintig punten aantikken, daarvoor en daarna bleven ze me 16 en 18 punten eronder.

Cain van Hal van VCN werd met 15 punten topscorer. De volgende drie plaatsen op die lijst waren ook voor VCN-spelers. Daarna kwam Jochem Bloem van ZVH met 9 punten.  Acht aanvallende en zes blokpunten meer maakten o.a. het verschil in de eigen score.