Orion met 1-0 voor tegen SV Dynamo.

VoV, 21-04-2024. 6:15 uur. In Doetinchem speelden Orion en SV Dynamo hun eerste duel in de ‘best of five’ serie om de titel. Orion heeft wat het spelen van finales betreft geen goede herinneringen aan tegenstander SV Dynamo. Twee jaar achter elkaar werden de ‘best of five’ series met 3-0 van de ploeg uit Apeldoorn verloren, dit moest en zou dit jaar anders.

In de eerste set had SV Dynamo bij 16-18 en 18-20 een beslissend verschil op de borden staan, bij 23-23 was dat eraf maar aan het eind van de set was de winst met 23-25 voor de bezoekers. In de tweede set kon Orion de stand gelijktrekken. De serie van 17-17 naar 20-17 en de tussenstand van 24-20 op setpoint zorgden voor een 25-22 zege en een 1-1 setstand.

In de derde set kwam Dynamo na een lange achtervolging via een serve ace van Gijs van Solkema bij 21-20 op één puntje afstand. Twee foutserves verder en een score van Kaislasalo maakten 24-21, Maikel van Zeist scoorde nog de 24-23, waarna Beau Wortelboer de winst voor Orion binnenhaalde.

Bij 22-17 in de vierde set leek Orion op de 3-1 winst af te koersen, echter serveerde Gijs van Solkema SV Dynamo met een lange serie naar een 22-24 voorsprong en maakte Maikel van Zeist met een midaanval het winnende punt voor 23-25 en 2-2.

Jannes van der Ham blokkeerde Orion naar een 8-6 voorsprong bij de veldwissel in de vijfde set, Edson Felicissimo bracht de marge op drie punten, time outs van Strikwerda op 9-6 en 13-9 konden niet voor een ommekeer zorgen. Op matchpoint bij 14-10 maakte topscorer Kaislasalo zijn laatste punt van de wedstrijd. Hij werd met totaal 25 de topscorer van de partij.

gh @ Vizier op Volleybal. Archieffoto Frits Bleeker.

Noot: Via DEZE LINK wordt u doorverbonden met de fotoreportage die Hans van Dijk maakte van het eerste duel in de ‘best of five’ serie. Veel kijkplezier bij dit mooie album gewenst.