Peelpush pakt strohalm voor Kampioenspoule

VoV, 13-02-1023. 3:30 uur. Peelpush behield gisteren de kampioenspoule in het vizier door thuis met 3-2 van Voltena te winnen. Gisteren werd in de zuidelijke derby de kans op de Kampioenspoule in leven gehouden, met nog een wedstrijd te gaan en een achterstand van twee punten op de felbegeerde plaats zes zijn er nog kansen, maar wel vermeld moet worden dat de tegenstander in de laatste wedstrijd landskampioen Sliedrecht Sport is. En die wedstrijd moet dus gewonnen worden. En de winst moet een buit van drie punten opleveren.

Gistermiddag deed Peelpush wat het doen moest om in de race voor dat top 6 ticket te blijven. Ze boekten winst tegen Voltena. In een lange vijfsetter waarin eigenlijk alleen de eerste en laatste set spannend waren. Voltena pakte de openingsset met 23-25 na een 14-18, 17-20 en 23-24 voorsprong. In de vijfde set kwam Peelpush na de  veldwissel bij 8-7 met 14-11 voor, zag Voltena tot 14-13 terugkomen, maar kon toen het winnende laatste punt binnenslaan.

In de tussenliggende sets ging de winst in de tweede set met 25-18 (na de 10-3, 15-9 en 20-16 tussenstanden) naar Peelpush, waarmee het 1-1 werd. Voltena nam in de derde set vlot een ruime voorsprong (4-8) en kon na een indrukwekkende serie van 9-13 naar 9-20 de set gemakkelijk uitspelen en met 13-25 winnen, waardoor ze met 1-2 voorkwamen. In set vier waren de rollen weer omgekeerd. Peelpush kwam ver voor (11-4) en leverde van die voorsprong niets meer in (18-10, 22-13). Met 25-16 dwongen ze de beslissende vijfde set af, die ze dus met 15-13 wonnen.

VC Zwolle sloot het reguliere seizoen af met een 3-1 zege op FAST. De ploeg was als zeker van de kampioenspoule en van plek vijf daarin. Zij bevestigden dit nog eens met een 3-1 zege op hekkensluiter FAST. De laatste wedstrijd in de reguliere competitie zou voor Zwolle als voorbereiding op de Kampioenspoule gezien kunnen worden, en voor FAST de aanloop naar de strijd in de B-poule. Maar in feite ging het dus nergens meer om.

FAST won de openingsset. Na de 9-9 bleven ze constant  een kleine voorsprong houden, die na 17-18 naar 3 punten werd getild (18-21) en met een driepunter in de finale  (van 21-22 naar 21-25) pakten ze de 0-1 voorsprong in sets.

In de tweede set lag het initiatief bij Zwolle, het verschil liep op tot vijf punten bij 16-11, FAST counterde nog naar 18-17 maar moest de thuisploeg toen laten gaan (20-17, 23-20) en verloor met 25-22. De derde set was een lange zegetocht van Zwolle. Nynke Hofstede serveerde de thuisploeg van 9-2 naar een 15-2 tussenstand en de 25-9 eindstand sprak boekdelen. In set vier stelde Zwolle de winst soeverein veilig.  Via 11-6, 15-9 en 21-13 werd met 25-16 en dus met 3-1 gewonnen.

De stand met nog twee wedstrijden (14-02: Peelpush vs.  Sliedrecht Sport, 15-02 Sliedrecht Sport vs. Voltena) te spelen is nu:

• 01> VV Utrecht 18-42. Sets 46/18
  • 02> Apollo 8 18-42. Sets 46/19
  • 03> VC Sneek 18-40
  • 04> Sliedrecht Sport 16-31
  • 05> VC Zwolle 18-28
  • 06> Sudosa Desto 18-22. Sets 28/36