Volley Tilburg H1 heeft na winst op Sliedrecht alles in eigen hand

VoV, 13-02-2023. 3:35 uur. Zaterdag stond er een topaffiche op het programma in de Topdivisie B. Heren 1 speelde in en tegen titelconcurrent Sliedrecht. Het 3de duel in een zware reeks en opnieuw met succes. Op de 3-1 winst viel weinig af te dingen (19-25, 25-19, 25-18 en 25-20).

Coach Erik Kwantes: “Met deze zege hebben we een stevige stap gezet richting de titel. De eerste set maakten we te veel service- en passfouten. Maar na enkele omzettingen waren we duidelijk de baas vandaag. We hebben keihard geknokt om deze pot te winnen en mede dankzij een uitstekende blokkering, een paar zware servicereeksen en spectaculaire defences is dat gelukt.

Een groot compliment aan alle spelers, maar met name aan onze jonge libero Thomas Jansen, die erg belangrijk was deze wedstrijd en de vele scores van Niels van Son, De competitie is nog niet beslist, maar we hebben nu alles in eigen hand. Als we 4 maart ook in eigen hal winnen van Sliedrecht is het kampioenschap zo goed als zeker binnen. Ook op die wedstrijd zullen we ons terdege voorbereiden.”

De eerste set begonnen Erik en Martijn Musters (nog steeds herstellende) met Rogier Raemaekers (sv), Joeri Polman en Tom Chermin (pl), Tim Swaan en Bas van Meurs (mid), Niels van Son op de diagonaal en libero’s Yannick Knechten (side-out) en Thomas Jansen (rally).

Tot de helft van de set was er nooit meer dan een punt voorsprong voor beide teams. Heren 1 doorbrak die impasse als eerste en kwam met 16-13 voor. Ondanks twee time-outs lukte het niet die voorsprong vast te houden. Sliedrecht, geholpen door een reeks jumpservices van Luuk de Groot (normaal speler van Sliedrecht 1), boog die achterstand om in een voorsprong en gaf die niet meer uit handen.

De tweede set met hetzelfde basisteam en Thomas Jansen als enige libero liep het een stuk beter. In de beginfase was er een kleine voorsprong voor Sliedrecht, maar langzaam maar zeker nam heren 1 de overhand. Met Thomas van de Ven op mid in plaats van Bas werd de set afgemaakt.

In set 3 bleef Thomas in het veld voor Bas. Weer kwam Sliedrecht met 5-3 voor, maar na een geweldige servicereeks van Joeri stond er een 10-5 voorsprong op het bord. Die voorsprong hield heren 1 vast, wat resulteerde in setwinst. Joeri zorgde voor het beslissende punt.

Set 4, in dezelfde samenstelling, drukte heren 1 door. Halverwege was er een 14-11 voorsprong, toen de wedstrijd enkele minuten stillag wegens een hoofdblessure van Rogier. Dat brak het ritme enigszins en Sliedrecht kwam terug tot 17-16. Na een nieuwe onderbreking, nu na een blessure bij Sliedrecht, nam heren 1 weer het initiatief. Thomas van de Ven maakte het laatste punt. De reeks topduels krijgt 4 maart de grote finale. Op die dag komt Sliedrecht op bezoek in T Kwadraat (20.30 uur). Als heren 1 dan weer wint lijkt de competitie beslist.

gh @ VoV. Verslag van Leon de Leijer. Volley Tilburg. Foto van Jan Kruijdenberg: heren 1 viert weer een punt. Vlnr Niels, Joeri, coach Erik en Thomas Jansen.