Vizier op volleybal

 

Persoonlijke klassementen WK tot kwartfinales.

VoV, 11-10-2022, 6:20 uur. Nu de wedstrijden in de eerste en tweede ronde van het WK dames gespeeld zijn en er van de 24 teams 16 huiswaarts zijn vertrokken is ook een eerste balans op te maken van de prestaties van de diverse speelsters op de individuele klassementen van topscorers, aanvalsters, blokkeerders, serveerders etc. Dan worden daarin ook de speelsters meegenomen van de teams die niet meer in actie komen omdat hun ploeg is uitgeschakeld voor verdere deelname.

Topscorers. De Belgische passer loper Britt Herbots werd met 222 punten de topscorer tot de kwartfinale. Zij is er straks niet meer bij, de op de tweede plaats staande Magdalena Stysiak, ze scoorde 200 punten, van Polen nog wel en ook Paola Egonu van Italië, die 191 punten achter haar nam kreeg, zullen we nog in actie zien.

Noot: In de Volleybal Nations League van dit jaar was Britt Herbots met 306 punten ook de topscorer.

NL-speelsters: Nika Daalderop scoorde 135 keer, daarmee bezet ze de 14de plaats. Anne Buijs kwam tot 128 treffers, goed voor positie 17,

Aanval: Niet vreemd dat bij de beste aanvalsters weer dezelfde namen staan. Opnieuw is de Belgische nummer één, maar de andere twee dames hebben van plaats gewisseld. Egonu is nu tweede en Stysiak derde.

Noot: Ook in de VNL-editie van 2022 was Britt Herbots de beste aanvalster.

NL-speelsters: Bij de aanvalsters staan Buijs en Daalderop ook als beste Nederlandse speelsters genoteerd. Buijs is 16de (116 punten), Daalderop 17de (113 punten)

Blok: Ana Carolina da Silva, Carol, van Brazilië maakte de meeste blokpunten, totaal 44. Neira Ortiz van Puerto Rico kwam tot 39 blokpunten en Anna Danesi van Italië veranderde 32 keer een aanval van de tegenstander in een punt voor Italië.

Noot: Carol was ook deze zomer bij de VNL de beste blokkeerster.

NL-speelsters: Eline Timmerman (31 blokpunten) en Juliët Lohuis (23 blokpunten) staan respectievelijk in dit klassement op de 6de en 9de plaats. In de VNL van afgelopen zomer was er voor hen een 5de en 16de plaats op dit onderdeel.

Serve: Andrea Drews van USA maakte de meeste aces met haar opslagen, totaal 15. Catarina Bosetti van Italië had één keer minder direct succes met haar opslag en Gaila  Gonzalez van de Dominicaanse Republiek bleef er twee  bij haar achter.

NL-speelsters: Nika Daalderop serveerde 9 aces, daarmee werd ze 11de, Britt Bongaerts kwam tot 8 aces, waarmee ze 17de werd.

Spelverdeling: Joanna Wolosz van Polen staat voor Linyu Diao van China op de eerste plaats. Victoria Mayer van Argentinië is de nummer drie. In de VNL-competitie werd Wolosz nog derde.

NL-speelsters: Britt Bongaerts sloot bij dit onderdeel als 20ste af.

Diggers: Bij de diggers vinden we de enige Nederlandse top drie notering. Myrthe Schoot staat achter de Italiaanse Monica de Gennaro op de tweede plaats. Brenda Castillo van de Dominicaanse republiek bezet de derde plek.

NL-speelsters: De passer lopers Anne Buijs en Nika Daalderop werden hier 18de en 20ste.

Recievers: Paula Nizetich van Argentinië staat op één voor Pri Daroit van Brazilië. Li Yingying van China is de nummer drie op dit onderdeel.

NL-speelsters: Ook bij dit onderdeel, de serve pass, dezelfde namen voor Nederland. Anne Buijs werd 5de, Nika Daalderop 10de.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB. Britt Herbots en Carol en Gabi