Vizier op volleybal

 

Promoveren of degraderen: “Krimpflatie” en meer!

VoV, 07-06-2023. 17:34 uur. Vanmorgen publiceerden we het artikel “Promoveren of degraderen volgend seizoen”. Daarop volgden enkele interessante reacties, onder andere was te lezen op onze Facebookpagina, en nu citeren we Joëlle Blankevoort

“Hoe belangrijk of onbelangrijk is dat?” Lijkt mij toch een dingetje met massale degradatie: verschil in teamgelden (nationaal vs. regionaal), of wedstrijden doordeweeks mogen plaatsvinden (nationaal vs. regionaal), of je twee of een scheidsrechter(s) aangewezen krijgt (derde divisie vs. promotieklasse), of je überhaupt scheidsrechters aangewezen krijgt (promotieklasse vs. eerste klasse).

VoV: Inderdaad heeft ze een punt. In al hetgeen ze aanhaalt.

Een andere reactie meldde:

Voorstel van de bond is dat er geen team uit de Topdivisie degradeert. Als je de tabel bij het Nevobo schrijven dienaangaande bekijkt dan komen er 6 teams bij uit Eerste Divisie. Tezamen met de 14 van de Topvisie zijn dat 20 teams voor 2 Topdivisie poules.

De bond heeft het slim aangepakt door te zeggen, er komt geen degradant. Alleen promotie maar feit is dat het dus wel degradatie is! Plaats je je niet bij de eerste vijf in de huidige Topdivisie, dan ga je in 2024-2035 op het derde niveau van Nederland spelen i.p.v. op het tweede. Dus 14 teams in de Topdivisie degraderen. En als je in de Eerste Divisie speelt degraderen in feite maar liefst 18 teams

Ik denk dat de namen van de divisie volgend seizoen niet gaan veranderen, om juist de clubs, de teams de spelers en speelsters het idee te geven dat ze NIET zijn gedegradeerd

VoV: Een zeer terechte kijk op hetgeen er speelt.

Ook werden we door Daan Krijnen opmerkzaam gemaakt op “Set Up, smash en blog”. Een blog over volleybal. In de blog van 20 mei genaamd “Krimpflatie” werd aan de nieuwe structuur en de consequenties daarvan aandacht besteed. Onder andere voor wat betreft de financiële aspecten. Gisteravond volgde deel 2 over dit item.

Via DEZE LINK wordt u doorverbonden met DEEL 1, de “Krimpflatie

En

Via DEZE LINK wordt u doorverbonden met DEEL 2 van vandaag, een “Semantische kwestie” ofwel we hebben het over welke betekenis aan woorden wordt gegeven. En over de teamgelden.

VoV: Beide delen zijn wat ons betreft waardevolle aanvulling op hetgeen er reeds over dit onderwerp is gepubliceerd.

Wellicht is bovenstaande voor u belangrijk om een breder zicht te krijgen op hetgeen mogelijk als hamerstukje door de bondraad wordt bekrachtigd.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.