Vizier op volleybal

 

Reacties na de winst van Oranje op Kenia

VoV, 04-08-2019. 6:25 uur. Oranje had gisteren op het OKT in Catania geen enkele moeite met de Keniaanse ploeg. Het werd een vlotte 3-0 zege. En Italië deed hetzelfde tegen België, ook een snelle 3-0 winst pakken. Zodat de finale vanavond tussen Oranje en Italië een echte finale wordt. Na de duels van gisteren was er de uiteraard ook aandacht voor deze clash.

Bondscoach Jamie Morrison: “We hebben een uitstekende ploeg, waarin ik heel veel vertrouwen heb. Ik denk dat veel fans niet beseffen hoe moeilijk het is om drie wedstrijden in drie dagen te spelen. Ik heb nog geen verwachtingen voor de wedstrijd tegen Italië, maar ik vond ons wel prima spelen tegen België en Kenia. Eigenlijk kan ik het niet afwachten om tegen Italië te beginnen. En met betrekking tot hun luidruchtige fans,  als je goed speelt, speel je ze stil en niets geeft meer voldoening dan dat.”

“Het was belangrijk om ons eigen spel te spelen tegen Kenia” zei Britt Bongaerts na afloop. “En ik ben wel tevreden over hoe we dat gedaan hebben.”

De coach van Kenia vertelde dat zijn team zijn pass-opdrachten niet had uitgevoerd, ze deden gewoon wat anders, en daarom kon hij dus ook niets doen aan het verlies. Teamcaptain Mercy Moim vond dat haar ploeg beter had gespeeld dan de dag ervoor tegen Italië. We hebben ons beste gegeven tegen Nederland, dat een heel goed team heeft”

En uiteraard was er na Italië vs België ook een vooruitblik van Italiaanse zijde naar de clash van vanavond.

Bondscoach Mazzanti: “We speelden een goede wedstrijd tegen België, vooral aanvallend en verdedigend, hetgeen tegen Kenia eerder ietsje minder was. Tegen Nederland zal ‘geduld’ erg belangrijk zijn. Het team zal met geduld moeten spelen.  Het wordt voor beide teams een knap lastige klus, en het vervelendste is nog de periode in afwachting van die clash. Eigenlijk begonnen we liever meteen.”

Libero Monica De Gennaro: “Nederland heeft een uitstekende ploeg, we zullen tegen hen met dezelfde inzet moeten spelen als tegen België. En ik weet zeker dat ‘heel Catania’ achter ons gaat staan en dat zal een heleboel helpen.”

gh @ Vizier op Volleybal. Foto’s FIVB.