Roeselare van Michiel Ahyi naar finale CEV Cup

VoV, 16-03-2023, 6:06 uur, Het Belgische Roeselare heeft het finale ticket van de CEV Cup gisteravond via winst op de Italiaanse topploeg Piacenza veroverd. Na de 3-0 winst in België leed de ploeg van Michiel Ahyi, die niet speelde, in Italië een 3-0 nederlaag via de setstanden 25-17, 25-19 en 25-21, maar won daarna de golden set.

Alleen in de derde set kon Roeselare lang blijven volgen (22-21) voordat het definitief capituleerde, in de sets ervoor had Piacenza van Freek de Weyer, die overigens ook niet speelde, bij 21-15 (na 17-15) in de eerste en 22-13 (na 16-9) in de tweede set een ruime marge voor de winst opgebouwd. Roeselare was eigenlijk drie sets in de achtervolging. Aanval, blok en opslag van de thuisploeg waren te machtig voor Roeselare om de overhand te krijgen.

De beslissing moest dus in de golden set vallen. Daarin werd een 6-3 achterstand bij 6-6 gelijkgetrokken, met 8-7 werd er van kant gewisseld en bij 10-10 was er weer volledig evenwicht. De drie punten op rij met een ace van Seppe Rotty als afsluiter maakten daarna het verschil. De 10-13 bracht Roeselare met 12-15 naar de finish, na een foutserve van Piacenza.

In de finale is opnieuw een Italiaanse ploeg de tegenstander. Modena versloeg namelijk in Polen Belchatow van Dick Kooy met 2-3, nadat het thuis reeds met 3-1 had gewonnen. Bij de 2-1 stand voor Belchatow had de thuisploeg nog zicht op een golden set, maar dat veranderde in de vierde set snel. Modena maakte van 8-10 voor in een ruk een 8-15 voorsprong en sloot de set met 16-25 winst af. Daarmee was het finale ticket binnen. De tiebreak wonnen ze daarna met 14-16. Dick Kooy scoorde 21 keer.

In de finale speelt Modena op 29 maart eerst thuis, de return in België staat voor 5 april op de agenda.