Rondje midweekse play-offs in Europa

VoV, 19-04-2018. 11:35 uur. Gisteravond werden er in diverse Europese landen play – offs gespeeld, ofwel men was al aan de finale reeks bezig of men probeerde zich daarvoor te plaatsen.

In Zwitserland zijn de teams van spelverdeelster en teamcaptain Tess von Piekartz (Pfeffingen) en van trainer coach Avital Selinger (Voléro) al aan hun ‘best of’ serie voor de titel begonnen. Na gisteravond staat het 1-1, Voléro won thuis met 3-1 via de setstanden 22-25, 25-18, 25-21 en 26-24. Eerder had Pfeffingen ook thuis gewonnen.

In Italië heeft de ploeg van Celeste Plak een 1-0 voorsprong genomen op Conegliano. Via een 3-0 thuiszege, waar Conegliano 23, 20 en 21 punten meekreeg. Bij Novara waren Egonu en Plak de voornaamste puntenmakers met 14 en 10 rake klappen. Bij Conegliano ging de eer naar Samantha Bricio en Raphaela Folie met respectievelijk 12 en 11 scores.  De eigen score sloot met 51/50 voor Novara, de foutenlast bedroeg 4, 5, 5 per set ten opzichte van 6, 10, 8. Zaterdag is de tweede wedstrijd.

In de Serie A2 bij de mannen won Siena (Kay van Dijk en Hidde Boswinkel) ook hun tweede partij. Via 3-1 kwam de stand nu op 2-0 in wedstrijden. Kay van Dijk scoorde 23 keer, Boswinkel 3 keer tijdens een invalbeurt.

Voor Bergamo (Sjoerd Hoogendoorn) was er opnieuw een nederlaag. Het werd via 25-21, 29-27 en 25-21 een 3-0 uitslag. Zijn ploeg Bergamo staat nu met 2-0 achter tegen Spoleto. Hoogendoorn maakte 17 punten.

In Frankrijk zijn Paris Volley en Chaumont door naar de halve finale. Paris won mede door 24 punten van Wouter ter Maat de derde partij met 3-2 van Montpellier. En Chaumont was met 3-0 te sterk voor Tourcoing van Tim Smit, die genoegen moest nemen met een invalbeurt.

Ook de ploeg van Thomas Koelwijn werd uitgeschakeld, zij verloren hun derde partij met 3-2 van Ajaccio via 19-17 in de vijfde set. Koelewijn scoorde 11 keer. Tours van Jasper Diefenbach had zich al na twee wedstrijden geplaatst bij de laatste vier. .

De halve finales gaan dus tussen Paris vs Chaumont en Tours vs Ajaccio.

Bij de dames werd Paris Saint Cloud van Flore Gravesteijn uitgeschakeld door RC Cannes. Paris verloor de tweede wedstrijd thuis met 0-3, uit was het een 3-2 nederlaag geworden.

In Polen verloor Robbert Andringa de eerste wedstrijd in de play – offs met 2-3 van Rzeszow. De 2-0 voorsprong in sets ging via 23-25 en 19-25 verloren. In de vijfde set werd het 6-15 voor de bezoekers. Andringa scoorde 17 punten.