Vizier op volleybal

 

Teleurstellende thuisdag Donitas D2

VoV, 19-04-2018. 11:50 uur. Op de laatste thuisdag namen wij het op tegen VC Zwolle dames 3, die hun eerste plaats delen met Autoschadekuip/D.B.S. dames 1 uit Balk. Helaas konden we deze wedstrijd niet op centercourt spelen, zoals de laatste keer tegen Zwolle. Maar we gingen vol goede moed de wedstrijd in.

De eerste set begonnen we met Anoek, Ilse S., Ilse J., Lieke, Marrit, Iris en onze libero Annemarie. We kwamen snel op gang en dit zorgde ervoor dat we 7-3 voor kwamen te staan. Helaas nam Zwolle op het goede moment een time-out en trok het verschil weer recht met een serve-serie van 6 punten. Hierna lukte het ons niet meer om de voorsprong terug te pakken. Een time-out en een dubbele wissel waarbij Anke en Eline het veld in kwamen leverden ons nog enkele punten op, maar het was niet genoeg. De eerste set ging aan ons voorbij, het werd 18-25.

In de tweede set begonnen we gelijk met een fantastische serve-serie van Eline, die ons naar de 4-0 bracht. Het lukte het ons beter om te scoren en er werden meeste onmogelijke reddingen gedaan. Na een kleine serve serie tegen van Zwolle, lieten ook Lieke en Marrit deze set even zien dat ze konden serveren. Maar bij een stand van 14-8 begon Zwolle weer terug te komen en weer een serve-serie leverde hun een stand van 19-19 op. We bleven vechten, maar aan het eind van de set ontdekten de dames uit Zwolle dat ze de ballen op de omloop erg goed kwijt konden, waardoor wij de set uiteindelijk verloren met 22-25.

De laatste twee sets gingen veel sneller voorbij dan ons lief was, de meiden uit Zwolle maakten het ons moeilijk in de pass en wij hadden moeite om te scoren. Op 2-5 wisselde Jaap Meriek het veld in voor Iris om even een paar ballen erin te klappen. Anoek sloeg nog een heerlijke omloop aan de andere kant op de grond. En ook Lieke kwam het veld in voor Anke bij een stand van 9-14. Een time-out en een terugwissel van Meriek en Iris konden ons niet meer redden en de set eindigde op 12-25.

Ook van de vierde set was niet te spreken, we kregen ontzettend veel serve series tegen. Jaap probeerde vanaf de kant nog zoveel mogelijk te doen. Maar time outs en wissels konden ons er niet meer bovenop krijgen, ook deze set verloren we met 12-25.

Na deze teleurstelling was Rob al snel bij de bank met verdrietbier en ook Ilse S. kon ons troosten met haar brownies (met drank!) Ook Ilses winst van de tribune bingo bij de wedstrijd van dames 1 en de niet-skere appeltaart van Hema van Iris konden ons nog een beetje opvrolijken.

Zaterdag 21 april spelen we onze laatste wedstrijd in Marrits hometown Bolsward en zullen we onze uiterste best doen om nog wat punten binnen te slepen.

gh @ VoV, verslag Donitas Dames 2.