Vizier op volleybal

 

Set-Up ’65 D2 weet weer wat winnen is

 

VoV, 07-02-2019. 6:10 uur. Op 2 februari mochten we weer. Vanwege de slechte weersomstandigheden zijn we op tijd vertrokken naar sporthal de ZON in Klazienaveen. Na drie keer op rij 4-0 verloren te hebben, gingen we er met een goede motivatie heen om deze wedstrijd weer eens te winnen. Rond 16.30 uur kwamen in Klazienaveen aan. Pien Vos kwam wat later en Frederike Zwiers van dames 3 deed ook mee, omdat Maaike Bos een weekend weg was. Carine Elferink was door haar enkel gedaan terwijl ze lekker aan het dansen was, ze kon dus niet meedoen.

Voor de wedstrijd hebben we nog even een bespreking gedaan en daarna konden we beginnen! De eerste set begonnen we goed. De pass lag mooi, hierdoor konden er mooie punten gescoord worden door de middens. Hier en daar waren we toch wat slordig en de stand liep er gelijk op. Uiteindelijk wonnen we de set met 25-23. De tweede set begon ook goed, ook de sfeer was goed, omdat we eindelijk ook weer een set hadden gewonnen. Na de 16 punten liepen we verder uit en wonnen we ook deze set met 25-19.

In de derde en vierde set speelden we wat slordiger, werden er meer servefouten gemaakt en werd het minder goed afgemaakt. De keuzes van de scheids zaten soms ook niet mee, zo zag hij een touché niet en werden er ballen uitgegeven terwijl ze in waren of andersom.
Damir Colo zette nog een dubbele wissel in, hierdoor kwam Mayke Schutte aan serve en scoorde! Helaas hadden we al teveel punten laten liggen en verloren we deze twee sets helaas. Dit leidde tot een vijfsetter.

Verstand op nul een deze set gewoon winnen! Zo gingen we de vijfde set in, enthousiast en vol goede moed! We moesten deze set scherper spelen en minder eigen fouten maken. Het was een spannende set en het liep constant gelijk op. Bij het laatste punt was er een beetje onenigheid tussen de tegenstander en de scheids, toch bleef de scheids bij zijn keuze en wonnen we de wedstrijd met 3-2!

Hopelijk zetten we deze prestatie door naar volgende week.  We spelen dan weer thuis tegen VCV Varsseveld om 15.00 uur. Hopelijk zien we u ons daar aanmoedigen, tot dan!

gh @ VoV, verslag van Anne Hesselink, Springendal Set-Up ’65 dames 2. Foto Jan van den Noort.