Set-Up II maakte het WSV knap lastig

VoV, 12-03-2018. 12:20 uur. Na een periode van vier wedstrijdvrije zaterdagen, mochten we afgelopen zaterdag eindelijk weer volleyballen! We reisden af naar Warnsveld om tegen WSV dames 1 te spelen, het team dat op de tweede plaats van de ranglijst te vinden is. In Ootmarsum werd het 4-0 voor ons, maar we wisten dat het nu wat moeilijker zou worden. Iedereen bereidde zich op haar eigen manier voor op de wedstrijd, voor Lotte was dit een powernap op de bank in de kantine van WSV.

Helemaal fris en fruitig konden we dan beginnen met de wedstrijd. WSV liet meteen zien dat het geen 4-0 winst voor ons zou gaan worden. Onze hoge foutenlast deed ons deze set de das om, we liepen constant een paar punten achter WSV aan. Toch kwamen we terug en werd het bij de zogenoemde ‘big points’ toch nog spannend. Maar helaas, een setstand van 25-23 was het gevolg van deze set.

Vervolgens moesten we dus alles op alles zetten om de tweede set binnen te halen. De passes van onze libero Maaike kwamen goed bij de spellie, waardoor iedereen aan kon worden gespeeld. Maar het ontbrak aan onze slimmigheid. WSV scoorde meer dan ons, waardoor we deze set verloren met 25-20.

In de derde set kwamen er een paar wisselingen in het veld. Marlies kwam op die dia plek, waardoor er dubbele wissels in werden gezet. Dit resulteerde in meer aanvallers aan het net en dus meer druk vanuit ons. Een goede serveserie van Diede, zorgde ervoor dat WSV niet meer dicht bij ons kon komen. Zij maakten de fouten en wij profiteerden ervan! Deze set wonnen we met 17-25.

Toen de vierde set… we wisten dat het nu moest gaan gebeuren. Toch begonnen we deze set erg slecht, we stonden gelijk al 5-1 achter. Na een time-out, zetten we de achtervolging in. Ons enthousiasme en fanatisme brachten ons naar een voorsprong. In het midden van de set liepen we een paar punten uit op WSV, maar ze lieten ons niet zomaar winnen. Tot boven de 20-20 werd het spannend. Uiteindelijk had WSV de langste adem en wonnen ze deze set met 29-27.

Een 3-1 verlies was het resultaat van de wedstrijd… Dan moeten we volgende week maar alles op alles zetten voor de winst. We spelen dan om 15:00 uur thuis tegen Dash! Het team dat één plekje onder ons staat. Hopelijk zien wij jullie dan.

gh @ VoV, verslag van Ilse Kamphuis, Springendal Set – Up Dames 2. Archieffoto Jan van den Noort.