Sliedrecht slaat aanval Zwolle op tweede plaats af.

VoV, 24-01-2021. 6:06 uur. Sliedrecht Sport heeft met succes de aanval van Djopzz Regio Zwolle Volleybal op de tweede plaats van de ranglijst afgeslagen. De thuisploeg had het in de basis tot aan 5-10 in de tweede set maar wat lastig met de bezoekers, daarna namen ze het initiatief over en maakten van de 0-1 achterstand in sets een 3-1 zege. Al was daarvoor in de vierde set nog wel een inhaalrace voor nodig om een 7-10 achterstand ongedaan te maken.

In de eerste set was het verschil tussen de nummer twee en drie van de ranglijst steeds klein. Sliedrecht had een 8-6 voorsprong, Zwolle draaide dat om naar een 10-12, 12-14 en 16-18 achterstand. Bij de big points, na 20-20, sloeg Zwolle zich naar opnieuw twee punten verschil (20-22), waarop Sliedrecht Sport middels scores van Fleur Savelkoel en Rochelle Wopereis (2de bal) op 23-22 kwam. Trainer/ Coach Eric Meijer van Zwolle haalde de ploeg naar de kant, hetgeen blijkbaar de juiste medicijn was om voor de zoveelste keer de stand naar hun voordeel om te buigen. Met drie punten op rij pakte Zwolle de 23-25 setzege.

En Zwolle denderde door in set twee. Met onder andere aces van Iris Reinders kwamen de gasten vlot op 4-9, time out van Vera Koenen.  Die aanwijzingen hadden even tijd nodig om uitwerking te hebben, bij 10-10 was Sliedrecht naast Zwolle, waarop Eric Meijer zijn ploeg naar de zijlijn haalde. Carlijn Ghijssen Jans serveerde de thuisploeg naar een 14-10 voorsprong, waarna Sliedrecht Sport middels onder andere Fleur Savelkoel nog meer afstand nam (17-11, 20-12).

Aces van Marianne Het Lam – Scholten en rake klappen van Iris Reinders brachten de spanning terug (21-19). De time out op die stand had succes met dien verstande dat Carlijn Ghijssen-Jans een eind aan de serie maakte. (22-19). De tweede opstellingsfout van Zwolle in de ze set maakte 24-19, de foutserve stelde setwinst nog uit, maar Jolijn de Haan scoorde daarna de 25-20 voor de 1-1 setstand.

In de derde set was Sliedrecht Sport heer en meester binnen de lijnen. Dat vertaalde zich naar een vlotte 8-2 (time-out Zwolle) en 11-3 voorsprong. Carlijn Ghijssen-Jans serveerde de stand met een aantal aces op rij naar 19-6, Rochelle Wopereis had nog een tweede bal score voor die tussenstand op voorraad. (time-out Zwolle). Via de 22-11 ging de score naar 24-14, waarop een foutserve van Zwolle de set met 25-14 afsloot.

In het begin van de vierde set was Iris Reinders voor de gasten erg succesvol, met onder andere twee aces bracht ze de tussenstand op 7-7, de tweede bal score van Sanne Konijnenburg zette Zwolle kort daarna op een 7-10 voorsprong. Sliedrecht maakte het verschil bij 11-11 ongedaan, hield bij 12-12 de score in evenwicht en denderde vervolgens naar een 17-12 voorsprong. Zwolle knokte voor wat het waard was, kwam nog terug tot op drie punten (17-140 maar kreeg meteen ook weer een serie van drie tegen. (20-14). Deze kloof was voor de gasten te groot om nog te dichten, via 21-17 ging de set met 25-18 naar Sliedrecht, waarmee de derde zege na de herstart van het seizoen een feit was.

Bij Sliedrecht werd Fleur Savelkoel met 21 punten topscorer. Carlijn Ghijssen-jans kwam op 15 punten, waarvan 5 aces en 4 blokpunten. Jolijn de haan bleef er ééntje bij Carlijn achter. Bij Zwolle scoorde Iris Reinders 15 keer, Marianne het lam – Scholten bleef op 13 punten staan, waarvan 3 aces en 3 blokpunten. Met een 73 om 58 eigen score en een 19 om 25 foutenlast was Sliedrecht op deze twee onderdelen de betere. Het verschil werd o.a. met 15 om 3 blokpunten gemaakt.

Sliedrecht kon zich daarna bij het ingaan van de avondklok om 21:00 uur koploper van de Eredivisie noemen, moest echter weer een treetje lager op het podium gaan staan nadat Apollo 8 de 3-0 zege tegen Set-Up ’65 liet noteren.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Peter Verheijen en Rudy Biekart.