Vizier op volleybal

 

Sliedrecht Sport heeft H1 selectie 2024-2025 compleet

VoV, 30-05-2024. 10:36 uur. Met de handtekeningen van Jesper van Muijden en Raygid Isenia onder de contractverlengingen is Heren 1 Sliedrecht Sport geheel gereed voor seizoen 2024-2025 in de Eredivisie. Dat betekent dat er eigenlijk maar één mutatie is ten opzichte van het team van afgelopen seizoen. Passer-loper Cain van Hal, die gestopt is met topvolleybal, is vervangen door middenman Duco Krook.

Ten opzichte van de startopstelling van vorig seizoen zijn er nog wel twee wijzigingen, maar die hebben zich reeds gedurende het afgelopen seizoen gemanifesteerd. Zo is Jasper Bouter definitief overgestapt vanuit Heren 2, terwijl Mats Kruiswijk weer vast onderdeel van die Superdivisie-selectie is geworden.

Geen eenvoudige opdracht: Hoofdcoach Martijn van Goeverden: “Het is voor mij geweldig om met dit team nog een jaar door te bouwen! Ik zie het als compliment aan het team dat 90 procent van de spelers ook volgend jaar weer in het blauw-wit te bewonderen is. Het is aan de staf en spelers om dit voordeel uit te buiten in het komende seizoen. We gebruiken de zomer om te analyseren hoe we met dit team een volgende stap kunnen maken.

Het is zaak om de spelers constant uit te dagen en te laten zoeken naar oplossingen. Hierdoor zullen de vaste patronen die we nu al hebben dieper kunnen inslijpen. Onder grote druk moet alles bijna automatisch gaan en moeten we eenvoudig kunnen schakelen tussen verschillende spelsystemen, als de wedstrijd hier om vraagt. Uiteraard is dat geen eenvoudige opdracht, maar wel een stap die we nodig hebben om ons echt te kunnen meten met de huidige top 4.”

Twaalf: De blauw-witte Eredivisieselectie bestaat uit twaalf spelers, waarvan een kwartet op het midden te vinden is: Duco Krook, Jacob Krijnsen, Jesper van Muijden en Raygid Isenia. Op de libero staat Mart de Groot. Rick van der Sluis en Daan Haanappel zijn wederom de spelverdelers. De diagonaal-positie wordt bemand door Marius den Hartog en Tom van Reeuwijk en als passer-lopers staan Luuk de Groot, Youri Ebbelaar en Jasper Bouter op het wedstrijdformulier.

Dit dozijn laat ruimte over om talentvolle spelers uit Heren 2 aan te laten haken.

gh @ VoV, bron persbericht Sliedrecht Sport. Foto: de selectie van Heren 1 blijft grotendeels intact komend seizoen. Ook Rick van der Sluis, Youri Ebbelaar en Mart de Groot zijn dus weer van de partij, foto door Guillaume Kortekaas.