Sliedrecht thuis met 0-3 onderuit in Challenge Cup.

S

VoV, 11-10-2023. 21:25 uur. Sliedrecht Sport speelde vanavond ook de eerste wedstrijd in de voorronde van de Challenge Cup. Ze ontvingen het Belgische Bevo Roeselare.

Deze eerste ontmoeting werd geen succes voor de Nederlandse bekerwinnaar, de ploeg van onze Zuiderburen was in drie sets de baas in De Basis. Ruim de baas gezien de setstanden. Met 15-25, 17-25 en 16-25 kreeg de thuisploeg een 0-3 nederlaag.

InĀ  alle drie sets konden de gasten in het middendeel het verschil maken. Na 15-17 in de eerste set liepen ze in een ruk met een serie van acht punten uit naar de setwinst met 15-25. In set 2 ging het van 12-14 naar 14-20 en vervolgens naar 17-25. En in de derde en laatste set pakten de gasten na 12-12 een voorsprong van zeven punten bij 13-20 en sloten met 16-25 af.

Sliedrecht staat voor de uiterst lastige klus om volgende week met 1-3 of 0-3 te winnen om een Golden Set te kunnen spelen.

Roeselare was vooral aanvallend sterker met 29 om 43 punten. Ook speelden ze met de beduidend lagere foutenlast. Bij Sliedrecht werd Sjakkie Donkers met 13 punten topscorer, Roeselare kende met Kory White en Laure Flament twee speelsters die met beiden 17 punten de lijst aanvoerden.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Peter Verheijen. Actie Sjakkie Donkers.