Sliedrecht zonder problemen voorbij TTP

VoV, 21-01-2019. 4:52 uur. Het Talent Team was voor de wedstrijd tegen koploper Sliedrecht Sport uitgeweken naar Ede. Sliedrecht Sport had ook in Ede weinig problemen om de tegenstander de baas te blijven, zoals het Sliedrecht over het algemeen weinig uitmaakt in welke sporthal er in Nederland de punten bij elkaar geslagen worden. Met twee keer 14-25 en een 20-25 in de derde set was het Talent Team niet bij machte om voor een verrassing te zorgen. Sliedrecht heerste van begin tot eind.

De eigen score van 26 / 52 geeft wel aan dat de gasten binnen de lijnen domineerden. En dat was op alle onderdelen van toepassing. Aanvallen met 20/37, blokkerend met 2/9 en serverend met 4 / 6 aces. Alleen in de foutenlast (23/22) was het verschil minimaal.

Christie Wolt (foto boven) werd met 12 punten topscorer van de partij. Ook Demi Korevaar, Jolijn de Haan (beide 7 punten) en Sarah van Aalen en Esther van Berkel (beide 6 punten) droegen hun steentje bij in het totaal. Bij TTP waren Iris Vos (7 punten), Annick Meijers (6 punten) en Indy Baijens / Rianne Vos (beide 5 punten)  de vaakst scorende speelsters.

Voor de koploper van de Nederlandse Eredivisie was het een mooie generale voor de Europacupwedstrijd van aanstaande dinsdag tegen Stiinta Bacau, waar Sliedrecht een 2-3 achterstand in sets ongedaan moet maken. Of in de reguliere wedstrijd of in de golden set om door te gaan naar de kwartfinale.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto ‘s Rudy Biekart.