Sneek zonder te spelen naar play–offs

VoV, 14-04-2019. 7:12 uur. Zonder zelf in actie te komen heeft VC Sneek zich gisteravond geplaatst voor de play – offs. Hun (voorlopige) tweede plaats in de Kampioenspoule werd door het verlies van Springendal Set- Up bij Eurosped definitief. Sneek kan vandaag vrijuit tegen Regio Zwolle Volleybal spelen, de buit is binnen, zij zijn de uitdager van landskampioen en koploper Sliedrecht Sport.

De koploper won gisteravond met 3-2 van FAST. Beide teams maakten er een spectaculaire wedstrijd van, die met 15-10 in de tiebreak werd beslist. Nadat Sliedrecht via de vierde set  (25-15) van een 1-2 achterstand was teruggekomen (23-25, 25-22, 22-25). In de derde set pakten de bezoekers met 9-15 een grote voorsprong, die ze maar net aan de finish konden brengen. FAST kon dit niveau niet vasthouden in de sets erna en moest tenslotte toch capituleren.

Nynke Rovers (FAST) en Fleur Savelkoel (Sliedrecht Sport) werden de meest scorende speelsters met 18 treffers. Carlijn Ghijssen – Jans kwam tot 16 scores, waarvan 9 blokpunten. Sliedrecht behaalde uit de blokpunten (16 om 10) en de opslagen (14 om 8 aces, 9 om 14 foutserves) het meeste voordeel.

“De meiden zijn teleurgesteld omdat ze met 3-2 verloren hebben van Sliedrecht Sport. Dat zegt genoeg. Ik ben trots op de ploeg. We hebben hier weer laten zien dat we in de Kampioenspoule thuishoren.” zei de FAST trainer na afloop, die ook wel had gezien dat Sliedrecht Sport niet in ‘Kampioensvorm’ was. “Laten we hopen dat zij met de titel gaan lopen. Dan kunnen we zeggen dat we alleen tegen de landskampioen niet gewonnen hebben”

Eurosped won in Vroomshoop met 3-1 van Springendal Set-Up en nam daarmee de mogelijke play – off spanning voor vandaag weg,  die er nog had kunnen zijn als de gasten in straight sets hadden gewonnen. De derby werd pas na twee sets een wedstrijd, daarvoor was Eurosped heer en meester, hetgeen zich na de 25-14 in de eerste set met een 25-09 in de tweede driedubbel liet onderstrepen.

Serveseries van Charlotte Haar ((3-4 naar 8-5), Eline Timmerman (11-8 naar 15-9) en Daphne Knijff (21-13 naar 24-14) bepaalden het beeld van de eerste set. In de tweede deden Charlotte Haar (4-2 naar 7-3), Vera Mulder (11-5 naar 14-6) en Dagmar Boom (25-6 naar 21-7) het nog eens dunnetjes over. Set – Up leek het passen en het volleyballen verleerd te zijn en scoorde in deze twee sets net zo vaak voor Eurosped (20 keer ) als voor zichzelf.

Vanaf de derde set werd het een wedstrijd. Drie aces van Jorieke Bodde maakten in het middendeel van de derde het verschil, toen de gasten van 12-14 naar 13-18 uitliepen. Deze voorsprong hielden ze tot 20-25 vast. Set-Up kon in de  vierde set heel lang de hoop op een vijfde set vasthouden, pas na 19-18 kon Eurosped beslissend afstand nemen. Met Kirsten Wessels aan serve en fouten aan de lopende band bij Set-Up werd het 23-19, Daphne Knijff scoorde even later bij 24-21 haar allerlaatste punt voor Eurosped.

Eline Timmerman werd met 17 punten, waarin 6 blokpunten,  topscorer. Daphne Knijff maakte er 12. En Vera Mulder kwam tot 10, net als Carmen Oude Luttikhuis voor Set-Up. Op serve haalde Eurosped een rendement van -2 (11 aces minus 13 foutserves) en Set-Up een -15. (5 aces minus 20 foutserves).

Daphne Knijff gaat Eurosped verlaten, net als Rochelle Wopereis, Laura de Zwart, Celine Keijsers en Judith Kamphuis. Na de wedstrijd nam de club en het publiek met een dankbaar applaus, een bos bloemen en een presentje afscheid van deze speelsters.

Zoals gezegd speelt vandaag VC Sneek nog tegen Regio Zwolle Volleybal.