Stadsderby dikke prooi voor Armixtos

VoV, 06-02-2019. 15:00 uur. Afgelopen zaterdag speelden wij met Armixtos onze derde Amsterdamse derby van het seizoen tegen US dames 3 (stiekem US 2.5) op de Amstelcampus. Het verschil in de stand en de uiteindelijke uitslag, 0-4 winst, duiden op een makkelijke wedstrijd, maar niets was minder waar.

Voor de wedstrijd was er nog een klein stressmomentje. Lotte was namelijk haar wedstrijdshirt vergeten. Gelukkig hadden we een lifesaver: de zus van Iris, en vanaf nu ere-supporter, Laura Dekker. Uiteindelijk konden we dus met een gerust hart aan de wedstrijd beginnen.

De eerste set begonnen we erg sterk waardoor we al snel uitliepen naar een voorsprong van 4-11. Na ongeveer een halve set kwam US echter steeds beter in de wedstrijd en gingen wij meer fouten maken. We lieten ze terugkomen tot 18-21, maar tegen een achterstand hebben we in deze set nooit aangekeken. Eindstand: 22-25 winst.

De tweede set sloop er helaas wat twijfel en spanning in ons spel waardoor we de gehele set ongeveer 2 punten achterliepen. Uiteindelijk werd er een dubbele wissel toegepast en kwamen we bij de stand van 19-19 weer op gelijke hoogte met US. Vanaf deze stand gingen we het niet meer weggeven en zoals wel vaker zetten we boven de twintig punten de turbo erop: 22-25.

Omdat we consistentie erg kunnen waarderen trokken we de lijn uit de tweede set door in de derde: het ging lang gelijk op, maar uiteindelijk werd het voor de derde keer 22-25.

In de vierde set kwam er gelukkig een ommezwaai in ons spel. In het begin van de set bleef US nog bij, maar we wilden nog even laten zien wat we waard zijn. Marscha begon aan een servicebeurt van maar liefst 12 (!) opslagen en zo hadden we snel een voorsprong van 6-15 en de flow te pakken. Vanaf dat moment kwamen de setwinst en hiermee ook de volle punten niet meer in gevaar: 13-25.

Nog wat noemenswaardige dingen:

Conclusie: weer vijf mooie punten voor de dames in groen! Komende zaterdag spelen we alweer de vierde en laatste Amsterdamse derby tegen US dames 2. Kom dat zien op 9 februari om 17:00 uur en waag daarna een dansje met ons op het Armixtos Foute Fitness Feest.

gh @ VoV, verslag door Emma de Jong. Foto Johns Pictures.