Vizier op volleybal

 

Top Twee Topdivisie (v) vs Groningse Teams

VoV, 06-02-2019. 11:05 uur. VV Utrecht en VoCASA hebben afgelopen weekend weer stuivertje gewisseld bovenaan in de Topdivisie bij de dames. VoCASA is nu weer de nummer één (16-35), VVU is de nummer twee (15-34) maar de virtuele nummer één en Peelpush is de werkelijke en virtuele nummer drie (15-33). VoCASA en VVU krijgen zaterdag tegenstanders uit Groningen tegenover zich.

VVU heeft daarbij veruit de makkelijkste opgave te klaren, want met IBM Client Innovation Center Benelux / Veracles, met afstand de laatste ploeg uit de stand (14-2),  komen de stadlanders vanuit  de stad met de Martinitoren naar de stad met de Dom. Veracles won nog niet, we hebben het al vaker geschreven, en zullen dat volgens de verwachtingen en voorspellingen ook zaterdag niet doen. Terwijl VoCASA in Groningen op heel wat meer weerstand kan rekenen, wordt verwacht.

Want de dames van OBEG Donitas hebben na hun bedrijfsuitje naar Meijel, waar en passant met 3-0 van Peelpush verloren werd, nog iets goed te maken. Tenminste als er een beetje drive in de ploeg zit zullen ze dat niet over hun kant willen laten gaan en die off – day bij de eerste de beste gelegenheid naar de vergetelheid willen spelen. Dan is er geen betere optie dan dat thuis tegen de koploper te doen. Dachten wij, tenzij?

Een mooie en vooral belangrijke pot volleybal staat er in Huizen op de agenda. SV Dynamo gaat op bezoek bij PDK, teams staan voorlaatste (Dynamo, 15-15) en derde van onderen (PDK, 14-16) en met de big games van het seizoen in aantocht zijn dat posities waar je zo snel mogelijk vandaan wilt zien te komen.  PDK won thuis van Donitas en Voltena, beide niet de minsten, maar verloor bijvoorbeeld van WSV, dat ook vrij onderin staat. Dat PDK een moeilijk te nemen klip is bewijzen de vijf vijfsetters wel die ze al thuis speelden, waarvan ze er drie verloren.

Rabobank Orion Volleybal Doetinchem verloor afgelopen week met 3-1 bij Voltena. Met name de derde (25-12) en vierde (25-10) set moeten pijn hebben gedaan. Tegenstander Laudame Financials VCN had alle reden tot juichen na hun imponerende 3-0 zege op koploper VVU (21, 12, 20).  Dan staat dus ‘zo snel mogelijk vergeten’ tegenover ‘vasthouden die flow’, die VCN van VVU leek te hebben afgepakt. Waartoe dat leidt in Doetinchem?  Hopelijk tot een spannend en vermakelijke strijd om de winst.

Peelpush was snel klaar met OBEG Donitas, dat blijkbaar tijdens een bedrijfsuitje een partijtje volleybal als intermezzo op de agenda had staan. Zaterdag krijgen ze in Warnsveld van doen met WSV dat de laatste week het ene succes na het andere kon bijschrijven. Aan de gele en groene hel in Groningen hielden ze geen brandwonden over, iets dat Peelpush niet kan zeggen vanwege hun 3-0 nederlaag bij Donitas.

Een kaarsje uitblazen wil iedereen nog wel lukken, maar het vuur in de Groningse hel doven? Dat was alleen nog maar voor SV Dynamo weggelegd. En Innovatiemakelaars.nl WSV zal zich als sportploeg 2018 van de Gemeente Zutphen ook thuis van hun allerbeste kant willen laten zien.

Dros – Alterno II, de trotse winnaar van vorige week in de Apeldoornse derby, krijgt IMS / Voltena op bezoek.  Teams schelen zich drie punten in het voordeel van Voltena, dat ook nog een wedstrijd minder speelde. In Werkendam was Voltena na de eerste set (25-22) snel klaar met de gasten. De volgende sets werden 25-12 en 25-14.  Maar gezien de resultaten van Alterno II, winst tegen VCN, WSV, SV Dynamo, in de laatste maanden zouden deze keer wel eens voor een minder makkelijk middagje voor Voltena kunnen zorgen.

Natuurlijk berichten we u hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.