Vizier op volleybal

 

Topdivisie mannen, de strijd gaat door

VoV, 06-02-2019. 11:00 uur. In de Topdivisie bij de mannen wordt op drie fronten om het hardst om de punten gestreden. De top 3 moet wekelijks aan de bak om hun positie op het podium te behouden en waar te blijven maken. De tobbers onderin, ook drie teams, willen geen terrein verliezen ten opzichte van hun medestrijders in de kelder van de Topdivisie en de middenmoot wil het stapje omhoog in het peloton maken, zeker niet achterop raken en mogelijk een prooi worden voor de achtervolgers. Mooier en spannerder kunnen de ploegen in de Topdivisie het niet maken.  Zo ziet de stand er per heden uit:

 • 01. Zalsman Reflex 14-35
 • 02. Inter Rijswijk 15-35
 • 03. CAS CRM / ZVH 15-34
 • ———————————
 • 04. Webton 15-28
 • 05. Maatwerkers VCN 15-24
 • 06. HLB van Daal / DS 15-24
 • 07. NTC – Vastgoed Donitas 15-22
 • 08. SV Dynamo II 15-21
 • 09. Kenders Bouw DIO Bedum 15-19
 • ——————————–
 • 10. Volley Tilburg 13-9
 • 11. MKB Accountants VCV 15-7
 • 12. Sudosa – Desto 14-6.

Daarnaar kijkend is het wel duidelijk dat de onderste drie teams bij wijze van spreken in de Degradatiepoule van de Topdivisie terecht zijn gekomen, terwijl de bovenste drie deel uitmaken van de virtuele Kampioenspoule. En het peloton naar omhoog kijkt zonder de achtervolgers uit het oog te verliezen.

Pakweg één derde deel van het seizoen is er nog te gaan, er is nog niets gewonnen, nog niets verloren, alleen zijn de voortekenen voor een goede / slechte afloop en twee spannende finales met de week een stuk duidelijker geworden.

Die spanning zal ook aanstaand weekend weer te voelen zijn. Met name in Assen waar Sudosa – Desto de gastheer is voor Volley Tilburg. De stand geeft aan wat er daar op het spel staat, mede ook omdat VCV Veenendaal koploper Zalsman Reflex, dat in de regel geen kadootjes weggeeft in uitwedstrijden, gezien hun enige verlies tot nu toe uit. Volley Tilburg kan goede zaken doen als ze in Assen met een positief resultaat vertrekken. Dat geeft wat meer lucht in het gedrang.

Webton en Donitas gingen afgelopen weekend allebeide onderuit tegen een top 3 team. Webton thuis tegen ZVH, Donitas in Rijswijk. Zaterdag mogen ze het tegen elkaar opnemen, in Hengelo werd het een vijfsetter met 15-10 in de vijfde set, als Donitas de ploeg weer tot een geheel heeft gesmeed zal het zeker spannend kunnen worden in Groningen.

SV Dynamo II doet het uitstekend in 2019 met vier zeges op rij, die elf punten opleverden. Met o.a. zeges tegen DIO en VCN, ploegen die ook in het peloton staan. Zaterdagavond reizen ze naar Zevenhuizen, naar CAS CRM. Een zeer lastige uitwedstrijd, dat geeft hun ongeslagen thuisstatus in dit seizoen wel aan. Bijvoorbeeld Inter Rijswijk en Webton moesten er aan geloven in Swanla. Van de andere kant, SV Dynamo heeft helemaal niets te verliezen, kan alleen maar winnen!

Inter Rijswijk gaat naar HLB van Daal/DS. Alleen koploper Reflex wist in Den Dungen te winnen, dat zegt voorlopig genoeg over hun thuissterkte. Maar het is ook zo dat Inter Rijswijk hun partijen bij teams die in de middenmoot staan allemaal won, dus wat dat betreft. Winnen is een vereiste, voor beide teams, want met elke wedstrijd komt de finish weer dichterbij.

DIO Bedum, dat net boven het drietal in de virtuele degradatiepoule staat, het verschil is wel ruim, is thuis dit seizoen niet meer de onneembare vesting gebleken die het in eerdere jaren wel was. Thuis was er al verlies tegen Rijswijk, CAS CRM, HLB van Daal  en SV Dynamo II, maar ook winst tegen Webton, Volley Tilburg en VCV. Een zege zou evenwicht in de thuisbalans brengen. VCN zal echter niet dat hele eind van uit Capelle aan den IJssel naar Bedum reizen om het daar zo maar mee eens te zijn.

Natuurlijk gaan we u informeren hoe het allemaal afloopt.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto Jan van den Noort.