Vizier op volleybal

 

Stoltenborg keert terug in de Bundesliga

VoV, 09-07-2020. 18:37 uur. Spelverdeelster Femke Stoltenborg keert terug in de Bundesliga. Zij gaat na in vroegere jaren bij Dresden SC, Arubis Hamburg en Ladies in Black uit Aachen gespeeld te hebben volgend seizoen naar SSC Schwerin en wordt daar de opvolgster van de oranje spelverdeelster Britt Bongaerts. Met Alba Blaj werd Femke in het vanwege corona afgebroken seizoen kampioen van Roemenië. In Schwerin wordt ze collegae van Nicole Oude Luttikhuis, die haar verblijf daar eerder verlengde.

“Ik verheug me heel erg op deze sportieve uitdaging, op het hoge niveau van de Bundesliga en op de samenwerking met een prima trainersstaf.” Vertelt Stoltenborg in perfect Duits, volgens de website van Schwerin. “In de Palmberg Schwerin arena heerst altijd een prachtige sfeer, de club heeft door de hoge mate van professionaliteit overal een hele goede naam” gaat de ex-oranje international verder. Ze kondigde onlangs aan dat ze na 10 jaar international te zijn geweest niet meer voor de nationale ploeg zal uitkomen. Tijdens de corona break heeft ze haar studie psychologie met succes afgerond.

“Na deze lange gedwongen pauze zie ik weer uit naar het begin van de trainingen, verheug me op de kennismaking met de nieuwe ploeg en eindelijk weer te kunnen volleyballen. Stoltenborg en Denise Imoudu zijn de twee spelverdeelsters die met elkaar de strijd aangaan voor de door het vertrek van Bongaerts en het stoppen van Hanke vrijgekomen positie op spelverdeling.

“We hadden Femke Stoltenborg al eens eerder op ons wensenlijstje staan, nadat ze in het seizoen 2013/2014 een fantastisch seizoen bij de Ladies in Black speelde. Toen lukte de transfer niet en maakte ze de overstap naar Italië, nu is het wel voor elkaar gekomen en daar zijn we er maar wat blij mee. We hebben met Femke en Denise een prima bezetting voor de spelverdeelsterspositie.” Aldus trainer/ coach Felix Koslowski.

Femke Stoltenborg maakte in 2010 haar debuut in Oranje, won in 2015 zilver op het EK en haalde met Oranje bij de Olympische Spelen in Rio de halve finale, waarin ze werden uitgeschakeld, waarna ook het brons aan haar en haar ploeg voorbijging.

gh @ Vizier op Volleybal. Foto CEV.